U SAMO TRI KORAKA: Drevna kineska beauty rutina

Istočnjački trendovi u nezi kože, postaju sve popularniji. Velike blagodeti za našu kožu, kriju se upravo u drevnom kinsekom ritualu lepote. Kina je poznata kao kolevka najstarijih beauty rituala, a kineskinje su upravo zbog toga poznate po besprekornom tenu.

Drevna kineska beauty rutina, sastojala se iz nekoliko koraka, koji dubinski hrane i neguju kožu. Tajna je u svega 3 beauty koraka:

Zeleni čaj

Zeleni čaj je jak antioksidans i ima protivupalno svojstvo, pa zbog toga ima posebnu ulogu u beauty svetu. Kada se ovaj čaj nanese na lice, umiruje upaljenu kožu, a kofein koji se nalazi u sastavu zelenog čaja podstiče cirkulaciju i koži daje svež i sjajan izgled.

Beauty valjak od žada

Drevni Kinezi smatrali su da žad skuplja negativnu energiju i pomaže u uspostavljanju unutrašnjeg balansa. Danas se valjak od žada koristi za temeljnu masažu lica, u cilju da sakupi tečnosti i sebum koji se tokom dana skupljaju na površini lica.

Kada pred spavanje očistite lice, stavite hidratantnu noćnu kremu i odradite masažu valjkom, kako bi svi proizvodi doprli duboko u vašu kožu i dali što bolji efekat. Takođe je efikasan i u borbi protiv podočnjaka, jer podstiče bolju cirkulaciju lica.

Pirinčana voda

Temeljno čišćenje lica pirinčanom vodom, obezbeđuje Kineskinjama mladolik izgled i blistav ten. Ova voda bogata je brojnim mineralima i hranljivim sastojcima, koji duboko hrane našu umornu kožu i vraćaju joj sjaj i elastičnost.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.