Za četvrtak 12. avgust 2010. godine

BEOGRAD, 12. avgusta 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o izgradnji rafinerije u Smederevu, nestašici mleka i traganju za masovnom ratnom grobnicom kod Raške u kojoj su tela kosovskih Albanaca.

ALO - Pod naslovom "Ministre šamaraju, država ćuti", list nastavlja da piše o napadu zaštićenog svedoka Ljubiše Buhe na ministra infrastrukture Milutina Mrkonjića, koji se, kako navodi, dogodio pre dva meseca. Na naslovnoj strani najavljen je i članak o tome da su optuženog za trgovinu drogom Darka Šarića štitili policajci: "Dva funkcionera MUP pred hapšenjem zbog Šarića".

BLIC - "Škundrić obmanuo javnost o sporazumu sa Rusima" piše list o tvrdnji ministra rudarstva i energetike Srbije Petra Škundrića da se Srbija obavezala Rusiji da neće graditi novu rafineriju do 2012. godine. "Farmaceutski kartel nije dozvolio niže cene lekova" piše list o tvrdnjama Komisije za zaštitu konkurencije da su "Galenika" i "Hemofarm" i sedam velikih veledrogerija postigli dogovor kojim kontrolišu tržište.

VEČERNJE NOVOSTI - "Evropa neće vratiti vize", prenosi list izjavu ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića povodom tvrdnje da bi EU mogla da ponovo uvede vize za državljane Srbije zbog amandmana na Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije koji je pojedinim funkcionerima omogućio obavljanje funkcija i u izvršnoj, i u zakonodavnoj vlasti. U tekstu "Srbija bez mleka?" piše list o pozivu proizvođača otkupljivačima da se reši problem nestašice.

DANAS - "Istražitelji kopali na pogrešnom mestu" piše list o traganju za masovnom grobnicom kod Raške u kojoj su tela kosovskih Albanaca. "Penzije neće padati dok smo mi u Vladi" - list prenosi izjavu potpredsednika Partije Ujedinjenih penzionera Srbije Milana Krkobabića.

KURIR - "Pokvareni svi aparati za lečenje raka", piše list o stanju u Institutu za onkologiju Srbije. List piše i o odluci hrvatskog pravosuđa: "Sretko Kalinić dolazi u Srbiju".

POLITIKA - "Duh protiv rafinerije" piše list o izjavi ministra Petra Škundirća da je sporazumom sa Rusijom predviđeno da nova rafinerija ne može da se gradi u Srbiji dok pančevačka ne bude modernizovana. "Srbija iz budžeta školuje lekare za Nemačku" - o zapošljavanju lekara iz Srbije u Nemačkoj.

PREŠ - "Srbija bez mleka" piše list o nestašici i zahtevima poljoprivrednika koji prete da će obustaviti isporuku zbog niskih otkupnih cena. "Mladić haški tužilac" - o vesti da je Mladić tajno snimao svoje razgovore sa saradnicima.

PRIVREDNI PREGLED - "Spor oporavak srpske ekonomije", piše list o avgustovskom izveštaju Narodne banke Srbije o inflaciji. "Salford kriv što nema mleka" - o saopštenju Ministarstva poljoprivrede povodom nestašice mleka.

Pogledajte još