U KOJI VERUJETE: Šest mitova o srodnim dušama

Svi odnosi zahtevaju energiju i vreme, predanost i odlučnost. Ponekad idealan odnos zahteva žrtvu na drugim poljima. Možda ćete provesti manje vremena u ispunjavanju svojih svakodnevnih aktivnosti da biste se što više posvetili partneru, planirali zajedničke aktivnosti i učiti se na kompromis.

Ljubav zahteva konstantnu negu i ulaganje. Ne smete zapostaviti svoju srodnu dušu!

Srodne duše se ne svađaju

Ništa ne može biti dalje od te konstatacije. Odnos bez sukoba je odnos dva hladna i nezainteresovana bića. Jednostavno različite ste osobe, različite stresne okolnosti deluju na vas, kako i ne bi ponekad došlo do sukoba? Kada dođe do sukoba ne znači da je vaša ljubav osuđena na propast, to znači da ste normalna osoba.

Sukob može biti zdrav, jer kada uvidite međusobne razlike, uložićete više truda u razumevanje jedno drugog.

Srodne duše su uvek romantične

Moramo biti svesni da naš život nije romantična komedija i da bi trebalo da od naše veze imamo realna očekivanja. Sam početak svake veze bude romantičan, pun hemije i strasti, ali i kada se ona vremenom smanji to ne znači da je ljubav nestala.

Romantika nisu samo cveće i sveće, već svaki zajednički proveden minut. Ako imate različito viđenje romantike nađite se na pola puta i uživajte u svojoj nežnosti.

Srodne duše moraju isto da razmišljaju

Iako se osećamo kao jedna celina, mozak nam nije isti i ne treba da bude tako!

Iako mislimo da ćemo imati iste poglede na svet, želje i htenja, mi smo ipak dva tela sa dve duše, a pre svega dva mozga. Trebalo bi da vas raduje što niste isti u svakom pogledu. To će pokrenuti nove teme za razgovor, istraživanje i mogućnost da doživite nova iskustva.

Srodne duše uvek govore šta misle

Srodne duše očekuju beprekorno međusobno razumevanje i krajnje otvorenu komunikaciju. Iako je u odnosu primarno biti iskren, partner ne mora da zna svaku vašu misao. Svakako znate da je bolje pričati otvoreno o onim stvarima koje bi konkretno mogle predstavljati problem, a ne da svoju vezu opterećujemo bespotrebnim sitnicama, koje na površinu isplivaju kada smo pod stresom.

Vaši problemi rešiće se sami od sebe

Istraživanja su pokazala da preko 80% problema u vezama nikad nije rešeno. To nije strašno sve dok to nisu problemi koji utiču na vezu. Bolje je da pokušate da rešite nesuglasice nego da bezuspešno menjate jedno drugo.

Srodna duša će vas voleti bez obzira na sve

To nije samo pogrešan već i tužan način razmišljanja. To su izgovori da ne ulažete trud, da se prilagodite partneru i da korigujete svoje ponašanje, a od druge strane očekujete maksimum.

Srodne duše funkcionišu uzajamnom razmenom energija.Ne možemo očekivati ​​da nas naša srodna duša voli bez obzira na sve. To je jednostavno sebično!

Srodne duše se pronađu, ali je neophodno uložiti trud, kako bi ljubav zaista opstala.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još