Antić: Najvažnije je da imam podršku naroda

BEOGRAD, 11. avgusta 2010. (Beta) - Selektor Srbije Radomir Antić nije posle utakmice protiv Grčke želeo da se izjašnjava o mogućnosti da ode sa funkcije, ali je rekao da mu je važno što ima podršku navijača.

"Možda je narod prepoznao ono što smo zajedno proživeli u poslednje vreme. Ne želim da se izjašvanjam o mogućnosti da ostanem. Mogu samo da kažem da osećam podršku naroda, što mi je najvažnije", kazao je Antić.

Više od 10.000 navijača je tokom večerašnjeg poraza od 1:0 protiv Grčke u prijateljskoj utakmici u Beogradu skandiralo ime Radomira Antića.

Nakon što je FIFA nedavno kaznila Antića sa četiri meča suspenzije zbog vređanja sudije na Mundijalu, čelnici FSS najavili su mogućnost prekida saradnje sa Antićem. "Orlovi" će 3. septembra početi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Komentarišući večerašnju utakmicu Antić je ocenio da su "orlovi" pomalo i nezasluženo izgubili.

"Imam osećaj da smo nezasluženo izgubili. Žao mi je što smo izgubili nepobedivost na domaćem terenu. Na početku meča Grci su nam oduzeli loptu, ali kasnije smo kroz igru stvarali neke šanse koje je teže bilo promaštiti nego pogoditi. Možemo da žalimo za tim šansama", kazao je Antić.

Antić je dodao i da je, uprkos porazu, zadovoljan velikim zalaganjem igrača i podsetio da je sezona tek počela.

Selektor Grčke Fernando Santoš ocenio da je njegova ekipa u prvom delu meča bila bolja, ali da se posle "raspala".

"Dobro smo počeli, nedostajao nam je samo poslednji pas i odlučnost pri šutu. Kasnije smo uspeli da povedemo. U prvih deset minuta drugog dela imali smo dve dobre šanse da odlučimo utakmicu, ali ih nismo iskoristili. Posle je Srbija preuzela primat, a mi smo se potpuno raspali. Nismo imali loptu, trpeli smo pritisak, imali smo i sreće, ali to je deo fudbala", rekao je debitant na klupi Grčke.

Selekcija Srbije će 3. septembra u prvom kolu kvalifikacija Grupe C za Evropsko prvenstvo gostovati na Farskim Ostrvima.

Pogledajte još