Džeko ljut na upravu Volfsburga

BEOGRAD, 12. avgusta 2010. (Beta) - Napadač nemačkog Volfsburga Edin Džeko rekao je da je ljut na upravu tog tima što mu nije dozvolila da pređe u neki od najvećih evropskih klubova.

Džeko je i prošle sezone bio interesantan italijanskim klubovima, pre svih Milanu, ali je prihvatio molbu uprave Volfsburga da ostane još godinu dana u Nemačkoj.

"Ljut sam na Volfsburg. Čelni ljudi kluba su prekršili obećanje koje su dali prošlog leta. Zamolili su me da ostanem još jednu sezonu i rekli da će me pustiti ovog leta ako me opet bude tražio Milan", kazao je Džeko za nemačke medije.

Predstavnici Milana i ovog leta su se raspitivali o uslovima transfera Džeka, a potom se u trku za reprezentativca Bosne i Hercegovine uključio i Juventus.

"Ovog leta nije Milan bio jedini koji je želeo da me angažuje. Juventus je učinio sve da dođe do transfera, ali niko nije ozbiljno razmotrio njihovu ponudu. Uli Henes mi je, pri tom, rekao da dogovor od prošle godine ne važi, jer je Volfsburg u međuvremenu promenio trenera", kazao je Džeko.

Ovaj napadač rekao je da je čelnicima Volfsburga jasno stavio do znanja da želi da igra za veliki klub.

"U jednom trenutku sam im poručio da bi Juventus bio najbolje rešenje za mene. Mislim da čak ni obeštećenje od 40 miliona evra ne bi bilo problem", naveo je on.

Reprezentativac BiH dodao je da zna da su se za njega interesovali i klubovi iz Španije i Engleske.

"Znam da se i Bajern raspitivao, ali ipak bih voleo da nastavim karijeru u nekoj drugoj zemlji. Zasad mi je Volfsburg uskratio šansu da odem, ali nadam se da ćemo do 31. avgusta i kraja prelaznog roka pronaći rešenje", zaključio je Džeko.

Džeko je prošle sezone za Volfsburg odigrao 45 utakmica i postigao 29 golova.

Pogledajte još