NAJVEĆI LOTO DOBITNIK KONAČNO SE JAVIO LUTRIJI SRBIJE: Identitet milionera iz Subotice i dalje misterija

Loto milioner iz Subotice koji je 15. januara pogodio sedmicu vrednu čak 6.050.000 evra, konačno se javio Lutriji Srbije. Nakon nešto manje od mesec dana čekanja, sredovečni muškarac je doneo početkom ove nedelje dobitni listić u prostorije Lutrije.

Nakon svih provera, na račun mu je uplaćeno oko 570 miliona dinara, što je suma koja se dobija kada se od premije vredne 716.879.535 dinara oduzme porez od 20 odsto.

U DLS su rekli da ne mogu da otkriju identitet loto milionera, jer je on kao i gotovo svi prethodni dobitnici sedmice, insistirao na tome da ostane anoniman.

- Osoba koja je osvojila najveću Loto premiju u istoriji DLS javila se sa dobitnim listićem u zakonskom roku da preuzme svoju premiju. U skladu sa članom 33. Zakona o igrama na sreću, nismo u mogućnosti da objavimo identitet osobe, jer nije pribavljena njena pisana saglasnost - rekli su iz DSL.

Međutim prema saznanjima beogradskih medija, loto milioner je muškarac iz Subotice star oko 50 godina.

- Dobitnik je sačekao mesec dana da se slegne prašina oko njegovog dobitka i tek onda se pojavio u Lutriji i doneo dobitni listić. Nije bio previše pričljiv, a kada su provereni svi detalji oko tiketa sa sedmicom i njegovog identiteta, dao je broj računa na koji želi da mu se uplati novac. Od skoro 770 miliona dinara, koliko je iznosila bruto premija, odbijeno mu je odmah 20 odsto poreza, što znači da mu je na račun uplaćeno oko 573 miliona dinara, što je oko 4,85 miliona evra - rekao je sagovornik, koji je upoznat sa slučajem.

U Subotici, u Železničkom naselju, gde je uplaćena sedmica, i dalje veruju da je loto milioner njihov komšija, tajkun, koji je poslednjih godinu dana bio u dugovima, jer mu posao nije išao.

- Najpre su svi mislili da je novac otišao nekom siromahu, jer je ovo kraj gde ne žive bogati ljudi. Pronela se vest da je dobitnik došao iz Mađarske, a neki su pričali da su čuli da se jedan čovek obogatio u Starom Žedniku. Međutim, kada je dan posle izvlačenja sedmice organizovana velika sa vatrometom u kući muškarca koji živi svega 400 metara, daleko od kioska gde je uplaćena sedmica, svi su su bili uvereni da je upravo on dobitnik. Skoro mesec dana kasnije, većina Subotičana i dalje misli da je baš taj čovek uzeo milione na lotou - kažu meštani subotičkog Železničkog naselja.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.