TURISTI OPREZ: Krakov najopasnija destinacija Evrope

Zbog brojnih legendi koje se vezuju za ovaj grad, zbog njegovog šarma i lepote, Krakov nazivaju magičnim gradom starog kontinenta.

Deo je svetske kulturne baštine i predstavlja značajnu destinaciju Evrope. Univerzitetski je grad, u kojem se nalazi Jagelonski univerzitet, jedan od najstarijih univerziteta na svetu.

Ovaj grad u Poljskoj dobio je ocenu nula, što predstavlja "izuzetno opasno" mesto za boravak stranaca. Na tabeli vrednosti najbolja je ocena 100 koju mogu dobiti destinacije koje važe za najsigurnije lokacije koje posećuju turisti, prenosi "Dejli ekspres".

Rezultati istraživanja su se temeljili na statistici kriminala, uključujući incidente kao što su pljačke, teroristički napadi i ratovi kako bi se odredio ishod.

Studija je takođe uključivala i broj smrtnih slučajeva uzrokovanih saobraćajnim nesrećama.

Krakov ima 765.320 stanovnika i nalazi se uz samu granicu Poljske s Republikom Češkom. Turisti u ovom gradu često posećuju dobro očuvane srednjovekovne građevine i jevrejsku četvrt.

S druge strane, jedan od najsigurnijih gradova koji treba posetiti je Andora La Vela u Andori. Glavni grad Andore, koja se nalazi između Španije i Francuske na Pirinejima, ima 22.000 stanovnika i dobio je 88,6 poena od mogućih 100.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još