Novi proizvodi Simensa na Sajmu energetike u Beogradu

Kompanija Simens d.o.o. Beograd, lider u oblasti elektrotehnike i elektronike, predstavlja nove proizvode i rešenja na Sajmu energetike koji se održava od 12. do 14. septembra 2007. na Beogradskom sajmu. Grupacija Energetika izlaže u Hali II, nivo A. Neka od novih rešenja se prvi put pojavljuju u Srbiji.

Kako je juče na konferenciji za novinare istakao Dušan Muškatirović, tehnički rukovodilac odeljenja energetike, srednjonaponski vakuumski prekidač tipa SION je najnovija generacija Simensovih vakuumskih prekidača, opremljenih motorno−opružnim pogonom, koji je konstruisan sa ciljem optimizacije funkcionalnosti i konstruktivnih karakteristika. Promenljivost geometrije kontakata, velika izdržljivost prekidnih elemenata, pogonskog mehanizma i jednostavna montaža samo su neke od ključnih osobina koje zahtevaju operateri elektrodistributivnih mreža. Takođe, optimizovani sistem komponenti garantuje brže rokove isporuke nego ranije.
Pored SION prekidača posetioci Sajma energetike imaće prilike da vide i mikroprocesorsku zaštitu kao i prezentaciju standarda 61 850. Firma Jugoistok je već kupila 50 a Termoelektrana Nikola Tesla 34 ovih prekidača. Posetioci će na štandu imati prilike da vide i ormar sa zaštitom i ormar upravljanja za jedno polje 110kV razvodnog postrojenja. Predstavljeni ormari urađeni su prema zahtevima EMS−a za retrofit trafo−stanice u mreži Srbije i deo su isporuke od 270 ormara. Svi ormari su ožičeni i opremljeni opremom domaćih proizvođača, koji po kvalitetu ne zaostaju za inostranim. Ovo je ujedno i premijera ovog tipa postrojenja u Srbiji, koje će svoju prvu primenu naći u Transformatorskoj stanici 35/10, centar 1, u Nišu. Srednjonaponska razvodna ćelija tipa SIMO− PRIME je srednjonaponsko vazduhom izolovano postrojenje za pri− marnu distribuciju električne energije, kompaktnih dimenzija i izuzetno pogodno za rekonstrukciju i proširenje postojećih razvodnih postrojenja do 17,5 kV. („Pregled“)

Pogledajte još