fbpx

Regionalni i svetski investicioni fondovi dolaze u Beograd

U Beogradu će se 19. i 20. februara održati konfererencija „Impact 2019“, najveća konferencija u centralnoj i jugoistočnoj Evropi posvećena investicijama za socijalno preduzeća i startapove. Konferencija se održava u Kombank dvorani i okupiće mnogobrojne stručnjake iz regiona i sveta koji će publici predstaviti svoje fondove, akceleratore, inovacije i razvoj u oblasti socijalnog preduzetništva i startap industrije.

Na konferenciji u Beogradu učestvuje više od 60 govornika iz sedamnaest zemalja sveta, a organizatori očekuju prisustvo preko 250 učesnika. Na jednom mestu će se naći investitori, korporacije, fondacije, startapovi, socijalna preduzeća, ali i udruženja sa istim ciljem – da povećaju mogućnosti i prilike za srpske i regionalne startapove i socijalna preduzeća da dobiju investiciju za svoj posao. Među učesnicima konferencije su predstavnici Fonda za Južni Balkan, Evropskog investicionog fonda, Evropskog fonda za Jugoistočnu Evropu, kao i niz pojedinačnih investitora i stranih investicionih fondova - Oltre Venture, MiLa Capital i drugi.

Agencija Brodoto i ACT Grupa iz Hrvatske prvu konferenciju održali su prošle godine u Zagrebu, a ove godine su rešili da svetske investitore socijalne ekonomije dovedu u Beograd.

- Ovogodišnja konferencija „Impact 2019“ će po mnogo čemu biti značajnija i veća nego ona prošlogodišnja. Želja nam je da se ideja investiranja u biznise koji stvaraju pozitivnu društvenu promenu što više proširi i da se i u našem društvu prepozna potencijal koji ovaj vid poslovanja ima. Ipak, najviše smo ponosni na to što će socijalna preduzeća i startapovi iz Srbije imati priliku da razgovaraju sa više od 30 investitora i da im predstave svoje ideje – izjavila je Vladica Jovanović, direktorka agencije Brodoto u Srbiji i organizatorka konferencije.

Da socijalno preduzetništvo ima veliki potencijal, govori i podatak o sve većem broju preduzeća koja se odlučuju za ovaj vid poslovanja ne samo u svetu, već i kod nas. Konferencija „Impact 2019“ nastoji da podrži ovakve ideje, da preduzetnike spoji sa investitorima, ali i da edukuje širu javnost o ovom načinu poslovanja.

 

Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.