NIJE KRIV ZA SAOBRAĆAJKU, TAJ PIJANI ČOVEK IH JE UDARIO OTPOZADI: Preminuo Mirsad Kerić, vozač Šabana Šaulića

Muzičar Mirsad Kerić, koji je bio teško povređen u saobraćajnoj nesreći koju je doživeo sa pokojnim Šabanom Šaulićem u nedelju u 6.50 u blizini nemačkog grada Bilefelda, preminuo je u popodnevnim satima u bolnici u koju je primljen nakon nesreće.

Menadžer tragično nastradalog pevača Sabit Dervišević pre nekoliko sati je za medije ispričao u kakvom je stanju bio Mirsad koji je izdahnuo.

- U ukoliko on danas ne bude kašljao i ukoliko mu i dalje ne bude funkcionisao oštećeni deo mozga, biće primorani da ga isključe sa aparata - rekao je Dervišević za "Klix".

Nemačka policija je u nedelju tokom dana dostavila srpskim zvaničnicima neke od detalja nesreće. Automobil "seat ibica" u kom na mestu suvozača bio Šaban Šaulić krenuo je da usporava zbog gužve, kada ga je drugi automobil udario u suvozačevu stranu gde je pevač sedeo.

Ovaj klavijaturista iza sebe je ostavio dva sina, kćerku i suprugu Ružicu Kerić, koja je do poslednjeg trenutka verovala da će njen suprug preživeti.

- Mirsad je 17 godina radio sa Šabanom, družili su se, bili su bliski. Šaban je imao mnogo poverenja u mog supruga. Mirsad nije trebalo da ovog vikenda ide na nastup, već da ode u Kobenc jer mu je otac u komi već deset dana. Međutim, Šaban ga je zamolio da ide s njim na nastup, samo je njemu verovao. Nažalost, posle koncerta se desio taj strašni udes. Kao što ste čuli, Mirsad nije kriv za saobraćajku, taj pijani čovek ih je udario otpozadi, mnogo brzo je vozio. To su mi rekli iz policije kao zvaničan izveštaj o nesreći - kazala je potresena Ružica za "Kurir".

- Moj suprug je od samog prijema bio u teškom stanju. Non-stop sam bila na vezi s lekarima, javljali su mi svaku promenu, pratili su ga neprestano. Prve noći sam bila do kasno u bolnici, tad je stanje bilo malo bolje. Mirsadu je još prvog dana otvorena lobanja. Ja sam pitala lekara da li ima još nekih težih povreda, unutrašnjeg krvarenja, rekli su mi da je samo glava teško povređena. Svi smo se nadali da će se izvući. Juče su mu radili testove za reflekse da vide da li je to u redu - zaključila je ona.

Izvor: Blic.rs, Kurir.rs
Foto: Šaban Šaulić – YouTube/PrintScreen

Pogledajte još