Kristić: Ranjeni lav je najopasniji

BEOGRAD, 13. avgusta 2010. (Beta) - Novi trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Kristić priznao je da njegova ekipa počinje domaće prvenstvo uzdrmana zbog eliminacije iz Evrope, ali je istakao da je "ranjeni lav najopasniji".

"Nije bilo vremena za neke promene, akcenat smo stavili na psihološko podizanje igrača. Ranjeni smo, ali ranjeni lav je najopasniji. I najduži put počinje prvim korakom, a to je za nas Smederevo. U Zvezdi se uvek znaju zahtevi. Znamo da će biti teško, ali idemo na pobedu", rekao je Kristić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Kristić je kazao da nema nedoumica oko prvog tima za sutrašnju utakmicu. Strateg crveno-belih dodao je da neće moći da računa na obrambemog igrača Nikolu Ignjatijevića zbog žutih kartona iz prošlog prvenstva.

U ekipi Zvezde u Smederevu najverovatnije neće biti ni Marka Vešovića, koji je sinoć doputovao iz Podgorice, gde je imao obaveze u reprezentaciji Crne Gore.

Kristić je naveo da dobro poznaje ekipu Smedereva, koja ima nekoliko dobrih pojedinaca.

"Pre svih tu su Živković, Ćeran i Ranković. Ne strepimo od njih, ali ćemo obratiti pažnju. Ništa nas ne plaši, ne volim uopšte tu reč", zaključio je Kristić.

Kapiten crveno-belih Slavoljub Đorđević rekao da posle neuspeha u Evropi Zvezda mora da se okrene domaćem prvenstvu, u koje ulazi mnogo jača nego prošle sezone.

"Velika je razlika, prošle sezone 80 odsto igrača je tek došlo u klub. Većina je bila neafirimisana. tada smo bili rasterećeni, igrali bez pritiska i u takvoj atmosferi napravili rezultat. Sada smo dosta jači, imamo mnogo iskusnije igrače, a klub se stabilizovao. To, ipak, ništa ne znači, fudbal je čudna igra i moraćemo za sve da se borimo", naveo je on.

Đorđević je rekao i da su pobede najbolji način da fudbaleri i navijači Zvezde zaborave na poraz od Slovana u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

"Svaki neuspeh u Zvezdi teško pada, ali oni se leče pobedama. Atmosfera je fenomenalna i uveren sam da ćemo veoma brzo da budemo pravi", kazao je on.

Đorđević je dodao i da očekuje zanimljivu borbu za titulu u koju će se pored njegove ekipe, Partizana i Vojvodine uključiti još neke ekipe.

Utakmica prvog kola Super lige Smederevo-Crvena zvezda igra se sutra u 17.30 u Smederevu.

Pogledajte još