Utvrđena zloupotreba položaja u otkupu mleka

0

BEOGRAD, 13. avgusta 2010. (Beta) – Komisija za zaštitu konkurencije utvrdila je zloupotrebu dominantnog položaja "Mlekare" iz Subotice i Industrije mleka i mlečnih proizvoda "Imlek" Beograd u otkupu sirovog mleka u Srbiji.

BEOGRAD, 13. avgusta 2010. (Beta) – Komisija za zaštitu konkurencije utvrdila je zloupotrebu dominantnog položaja “Mlekare” iz Subotice i Industrije mleka i mlečnih proizvoda “Imlek” Beograd u otkupu sirovog mleka u Srbiji.

To je u petak saopštilo Ministarstvo poljoprivrede.

U saopštenju se navodi da je na ponovljeni zahtev Ministarstva da se utvrdi postojanje monopola na tržištu mleka, Komisija za zaštitu konkurencije 11. avgusta donela rešenje kojim je utvrđena zloupotreba dominantnog položaja u otkupu sirovog mleka dve kompanije koje posluju u sastavu investicionog fonda Salford. Protiv tog rešenja tužbom je ponovo pokrenut upravni spor koji je u toku.

Ministarstvo poljoprivrede je ukazalo da Komisija za zaštitu konkurencije u očekivanju presude Upravnog suda pažljivo prati tržište mleka. Ministarstvo poljoprivrede je 11. avgusta saopštilo da je nestašica mleka u Srbiji rezultat špekulativnih radnji investicionog fonda Salford.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.