GOCA BOŽINOVSKA O ODLASKU KRALJA NARODNE MUZIKE: Kad je umro Šaban Šaulić, otkinuo mi se deo srca

Smrt kralja narodne muzike Šabana Šaulića potresla je čitav region, a bliski prijatelji jednostavno ne mogu da prihvate činjenicu da njega više nema. Među njima je i pevačica Goca Božinovska koja ga je poznavala od svoje 18. godine. Profesionalno su sarađivali, deceniju i po su zajedno radili tezge, a intenzivno su se družili mnogo duže jer je Gocin bivši suprug Rade Vučković radio sa Šaulićem još od sedamdesetih i autor je njegovih najvećih hitova

- Ne mogu da se smirim, od kada sam čula strašnu vest ne prestajem da plačem, sve je stalo, umrlo u meni, otkinuo mi se deo srca, kao da sam izgubila nekog najrođenijeg - neutešno govori Božinovska.

- Rade i Šaban se u vreme saradnje nisu razdvajali, stalno su bili zajedno. Kad vidiš Vučkovića, vidiš i Šabana. Goca Šaulić i ja smo se često pitale šta je sa njima - po celu noć sede u kafani, sutra pevaju, a mi ih čekamo. Deca su nam bila mala, išli smo zajedno na letovanja u Dubrovnik.

Božinovska pamti i kada je pevala u čuvenoj kafani "Čačanka" na Ibarskoj magistrali, kod pokojnog gazda Loće, gde su mnoge sadašnje zvezde napravile prve korake u karijeri.

- Ja pevač početnik, amater, a Šaban najveća zvezda Srbije i on, lutka moja, dođe svako veče sa Vučkovićem u kafanu. Sa njima je u društvu bio i harmonikaš Mirko Kodić, pa se družimo. Šaban me je učio da pevam, sigurno smo hiljadu svadbi zajedno radili. Italija, Španija, Nemačka, Francuska, gde sve nismo bili. Mnogo volim njegovu pesmu "Dajte mi utjehu". Znao je, kad me sretne, da me zagrli i pita: "Gde je moja utjeha". Šaban je bio lafčina, drug, čovek, prijatelj, dušica jedna, nije znao da povredi nikoga. Ćutao je, radio, voleo svoju muziku, pesme, društvo, porodicu, kafanu. Nije ga bez razloga narod zavoleo. Niko više nikad neće otpevati ono što je on.

Izvor: Novosti.rs
Foto: TV Grand - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još