Građanska konvencija o mitu

Vlada Srbije na jučerašnjoj sednici utvrdila je više predloga zakona i uredaba, saopštila je Vladina pres−služba. 

Utvrđen je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osiguranju, Predlog zakona o potvrđivanju Građansko−pravne konvencije o korupciji i Predlog zakona o potvrđivanju dodatnog Protokola uz Građansko−pravne konvencije o korupciji. Utvrđen je i Predlog zakona o potvrđivanju akata Svetskog poštanskog saveza. 

Na sednici je utvrđen Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma o uspostavljanju železničke mreže visoke performanse u jugoistočnoj Evropi. Utvrđen je i Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog ugovora o zajmu zaključenom između Srbije i Banke Saveta Evrope za razvoj. Vlada je utvrdila Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma o trgovini i ekonomskoj saradnji između Srbije i Indije i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora Srbije i Indije o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak na imovinu. 

Na sednici je doneta Uredba o izmenama Uredbe o radu i ovlašćenjima budžetske inspekcije i revizije i obeležjima te inspekcije, a odnosi se na usaglašavanje sa izvršenim izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu, kojim se predviđa razdvajanje funkcija budžetske inspekcije i revizije. Doneta je Uredba o utvrđivanju Programa razvoja planinskog turizma na području Stare planine, kao i Odluka o visini naknade za obeležavanje i evidenciju životinja. („Pregled“)

Pogledajte još