VIP proslavio početak rada

„VIP Mobile“, najveća grinfild investicija u ovoj godini u Srbiji, vredna 320 miliona evra. Čestitke u slici i reči uputio predsednik Srbije Boris Tadić. Gost večeri Niki Lauda, trostruki svetski prvak Formule 1

Treći operater mobilne telefonije u Srbiji „VIP Mobile“, najveća grinfild investicija u ovoj godini u Srbiji, vredna 320 miliona evra, u sredu uveče, u izuzetnoj VIP atmosferi, u Beoexpu na Novom Beogradu, svečano je proslavio uspešan početak rada tog operatera iz sastava „Mobilkom Austria group“.
Posle kratkog uvoda i priloga o očekivanjima građana Srbije od novog operatera, koja su odigrala veoma važnu ulogu u kreiranju ponuda koje je Vip predstavio tržištu Srbije, pozdrav zvanicama uputili su članovi menadžmenta Vip mobila: Aleksandar Šperl, generalni direktor, Roland Haidner, finansijski direktor i Darko Parun, tehnički direktor. Oni su, ujedno, zahvalili svima koji su učestvovali i dali svoj doprinos izgradnji novog operatera.

Pošto je ovo bilo veče obeležavanja početka rada i lepih želja, čestitke u slici i reči prvi su Vipu uputili predsednik Srbije, Boris Tadić,podsetivši da se još pre sedam godina, u svojstvu ministra za telekomunikacije u vladi bivše SR Jugoslavije zalagao da u Srbiji bude uveden i treći mobilni operater. „VIP Mobile“ je, po na− vodima Tadića, jedna od najozbiljnijih kompanija u Srbiji, koju očekuje jaka konkurencija. Video−porukom se obratio i austrijski kancelar Alfred Guzenbauer, rekavši da je Austrija najveći investitor u Srbiji. „To je jasan signal za produbljivanje međusobne saradnje“, kazao je Guzenbauer. Prisutne je pozdravila ministar za telekomunikacije u Vladi Srbije Aleksandra Smiljanić, poželevši poslovni uspeh mreži „VIP Mobile“, koja u našoj zemlji funkcioniše već šest meseci, dok su čestitke RATEL−a stigle od prof. dr Jovana Radunovića, predsednika Republičke agencije za telekomunikacije.

Krug je zatvorio Boris Nemšić, predsednik uprave grupe „Telekom Austrija“ i svojim govorom najavio veoma interesantno putovanje zemljama Mobilkom Austrija grupe. Masimo Savić i Toni Cetinski govorili su u ime Vip neta iz Hrvatske, Zoran Predin je sve pozdravio iz Slovenije − Simobil, Hristo Stoičkov iz Bugarske, za M:tel i Vlatko Stefanovski iz Makedonije – Vip operator! „VIP Mobile“ u Srbiji je dobio licencu za rad pre 13 meseci, a prvi poziv preko ove mreže ostvaren je pre šest meseci.
Jedno od najvećih iznenađenja večeri, definitivno je bilo prisustvo Niki Laude, trostrukog svetskog prvaka Formule 1, kao najboljeg predstavnika vrednosti Vip mobila brzine i efikasnosti. Zvanični deo programa je završen vatrometom u bojama domaćina, ali je ujedno i najavio početak zabave uz muziku Aleksandre Kovač, grupe Cubismo i Šabana Bajramovića. Poseban događaj bila je pesma Aleksandre Kovač „Tvoje reči vrede više“ koju je zvezda posvetila domaćinu za srećan početak. U toj kompaniji je zaposleno 350 ljudi. („Pregled“)

Pogledajte još