Mačak kleptoman

Dvanaestogodišnji britanski mačor Oskar ima posebne kleptomanske navike: uživa da upada u kuće suseda svojih gazda i iz njih iznosi sitnice koje mu se svide i donosi na svoj kućni prag, ali od nedavno je počeo da zaviruje i u ormane u susednim kućama, pa čak i skida stvari sa štrika za sušenje veša.

Ipak, na naslovnu stranu lista Dejli Miror nedavno je došao kad se njegov vlasnik, penzionisani nastavnik Piter Vajsmantel, našao pred sudom jer ga je prvi sused osumnjičio da - ima ljubavnu aferu s njegoviom suprugom!

Suđenje je pokazalo da je pred porotom trebalo da se nađe - mačak Oskar.

Ovaj nestašni mačor je, u toku "ilegalnih boravaka" u spavaćoj sobi gospođe i gospodina Džejmison, suseda nastavnika Vajsmantla, iz nje redovno iznosio delove donjeg rublja gospođe Džejmison i odnosio ih u malu staklenu baštu u dvorištu svoje kuće. Tako se dogodilo da se prilikom jedne posete Džejmisonovih susedu nastavniku i ispijanju čaja u bašti, iznenada pojavio Oskar koji je iz staklne bašte izišao sa gaćicama gospođe Džejmison u zubima i - spustio ih ispred nje!

Naravno, gospodin Džejmison je bio van sebe, na licu mesta je suprugu optužio za neverstvo, nesrećnom domaćinu napravio masnicu na oku, presavio tabak i podneo tužbu i zahtev za razvod braka.

Vajsmantel je pred sudom dokazivao da je njegov mačak "kleptoman", da uživa da "krade" sitnice, uglavnom dečje igračke iz tuđih stanova, koje on odmah vraća jer mu ih Oskar stavi pred noge ali se prvi put dogodilo da ukrade ženski donji veš i da "plen" sakriva u staklenoj bašti.

Sudija je odlučio da sudski veštak boravi izvesno vreme u Vajsmantlovoj kući i uveri se u Oskarove nestašluke s čime se, nevoljno, složio i Džejmison koji je prihvatio da i sam učestvuje u "zasedi".

I zaista, jedne večeri Oskar se pojavio pred staklenmom baštom noseći u zubima - brushalter jedne od susetki iz bloka kuća koji je skinuo sa štrika za sušenje.

Ukratko, veštak je potvrdio da je Oskar "mačak-kleptoman", Džejmison je povukao tužbu i izvinio se supruzi i susedu ali je sada gospođa Džejmison zatražila razvod uvređena i ponižena suprugovim sumnjama.

Oskar je kažnjen - trajnim boravkom u kući bez prava na izlaske bez kontrole...

(FoNet)
ŠEFILD, 16. avgust 2010.

Pogledajte još