Rad ubedljiv protiv Čukaričkog

BEOGRAD, 15. avgusta 2010. (Beta) - Fudbaleri Rada pobedili su Čukarički sa 4:0, u utakmici prvog kola Super lige Srbije i preuzeli prvo mesto na tabeli, a pobedu je ostvarila i ekipa Sloboda Sevojno nad Hajdukom iz Kule od 2:1.

Golove za Rad postigli su Nemanja Kojić u 27. minutu, Predrag Luka u 53. Miloš Dimitrijević u 66. i Nemanja Andrić 10 minuta kasnije. "Građevinari" su ovom pobedom preuzeli prvo mesto na tabeli, pošto imaju bolju gol razliku od Partizana.

Rad je tokom cele utakmice bio bolji, potpuno je dominirao i imao terensku inicijativu. Domaći fudbaleri su tokom meča propustili najmanje tri "stotpostotne" šanse, a mladi tim Čukaričkog, sastavljen uglavnom od igrača iz omladinskog pogona, nije napravio ozbiljniju šansu.

Trener Rada Marko Nikolić rekao je da je izuzetno zadovoljan pobedom, ali je zamerio svojim igračima na lošoj realizaciji.

"Mozda ovo smešno zvuči, ali ja stvarno nisam zadovoljan realizacijom, promašili smo mnogo šansi. Ponašali smo se previše nonšalantno, kao na treningu, kao da će sledeća šansa doći odmah, a to je nedopustivo", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Mladi trener Rada obećao je da će se truditi da ekipa u nastavku pruža što bolje partije, ali i istakao da tim ne treba da pada u euforiju.

"Bili smo dominantni, dobri, ali nema prostora za euforiju. Drago mi je što igrači zrelo razmišljaju, što nisu poleteli. Nama je svaka sledeća utakmica finale i samo tako možemo da razmišljamo. Visoka pobeda je mač sa dve oštrice za mladi tim", rekao je on.

"Drago mi je što su ovi igrači postigli golove, Kojić posle duge pauze zbog povrede noge, novi igrač Luka, Dimitrijević jer je prekinuo predugačak 'post', ali igrao je disciplinovano i znao da će se kad tad desiti i Andrić koji je svojim radom to zaslužio", dodao je Nikolić.

Koliko je Rad bio dominantan na današnjoj utakmici pokazuje i anegdota sa konferencije za medije kada je portparol "građevinara" Vladimir Savić otvorio konferenciju rečima da gosti imaju prednost i dao reč treneru Čukaričkog Aleksandru Joviću, na šta je on odgovorio: "Hajde i ja danas da u nečemu imam prednost".

"Namerili smo se na izuetnu ekipu, motivisanu, koja je igrala napadački i imala jasnu ideju... Pritiskali su nas iz minuta u minut, sve dok nisu postigli prvi gol. Moja ekipa je mlada, uglavnom sastavljena od igrača iz omladinskog pogona, ovo je velika škola za nas, čeka nas veliki rad", rekao je Jović.

Pobedu u prvom kolu Super lige ostvarila je i Slobodna Sevojno, koja je u Kuli pobedila Hajduk sa 2:1. Poveli su domaći golom Filipa Kasalice u 24. minutu, ali je minut kasnije izjednačio Nemanja Arsenijević. Pobedu gostima doneo je Marko Pavićević u 52. minuta iz jedanaesterca.

Fudbaleri Vojvodine i Jagodine odigrali su bez golova.

Rezultati 1. kola Jelen Superlige:

Hajduk Kula - Sloboda 1:2
(Kasalica 24 - Arsenijević 25, Pavićević 52p)

Vojvodina - Jagodina 0:0

Rad - Čukarički Stankom 4:0
(Kojić 28, Luka 53, Dimitrijević 66, Andrić 77)

Borac - Habitfarm Javor 1:1
(Knežević 7 - Eliomar 57)

OFK Beograd - Metalac 1:0
(Kecojević 90+3)

Spartak Zlatibor voda - BSK Borča 1:1
(Torbica 78 - Alivodić 16)

Smederevo - Crvena zvezda 0:0

Partizan - Inđija 2:1
(Kleo 1, Petrović 80 - Ljubisavljević 90+1)

Parovi 2. kola Jelen Superlige:

Inđija - Crvena zvezda
Jagodina - Smederevo
BSK Borča - Vojvodina
Habitfarm Javor - Spartak Zlatibor voda
Čukarički Stankom - Borac
Metalac - Rad
Sloboda Point Sevojno - OFK Beograd
Partizan - Hajduk

Pogledajte još