STOPAMA BRIŽIT BARDO: Pamela Anderson uputila otvoreno pismo Vladimiru Putinu

Holivudska glumica Pamela Anderson uputila je ruskom predsedniku Vladimuru Putinu otvoreno pismo, u kome traži oslobađanje kitova orka i beluga koji su zarobljeni blizu mesta Nahotka u regionu Primorski kraj.

Andersonova, koja je i članica Savetodavnog odbora Međunarodnog fonda za dobrobit zivotinja (IFAW), pismo je objavila na zvaničnoj internet stranici fondacije sa njenim imenom.

U pismu ona moli Putina da naredi njihovo oslobađanje.

- Pišem vam u vezi 11 orka i 87 beluga kitova koji su trenutno zarobljeni blizu Nahotke. Želim da se zahvalim ruskoj vladi što preduzima važne korake u sprečavanju međunarodne prodaje ovih kitova. Razumem da je vlada preduzela inicijativu da oslobodi ova veločanstvena bića i vrati ih u njihove prirosne vode na ruskom dalekom istoku - napisala je Anderson.

Kako je dodala, nada se da će ruska vlada u saradnji sa ekolozima i međunarodnim stručnjacima razviti profesionalni plan za povratak orki i beluga u njihovo prirodno stanište.

Ranije je javljeno da je 11 orki nezakonito uhvaćeno radi prodaje u Kini i da se čuvaju u posebnom centru u Nahotki, kao i oko 90 beluga kitova.

Kako se navodi, pokrenuta je krivična prijava zbog ilegalnog plena, a pre tri dana Putin je naredio Ministarstvu prirodnih resursa i Ministarstvu poljoprivrede da odluče o sudbini kitova do 1. marta.

Izvor: Tanjug
Foto: pamelaanderson/Instagram

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.