Moreira najverovatnije ne igra protiv Anderlehta

BEOGRAD, 15. avgusta 2010. (Beta) - Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da fudbaler Almami Moreira gotovo sigurno neće igrati protiv Anderlheta, u prvoj utakmici plejofa za plasman u Ligu šampiona, ali da će njegova ekipa i pored toga pokušati da pobedi.

"Anderleht je favorit, ali mi ćemo od prve utakmice pokušati da pobedimo. Nećemo kalkulisati, ne možemo da se zatvorimo i čekamo da se nešto desi. Uradićemo sve što je do nas, ali imamo problem sa Moreirom, nije spreman, teško da će igrati protiv Anderlehta", rekao je Stanojević za klupski sajt.

"Moreira još ne može da trenira loptom. Sa njim bismo igrali ultraofanzivno. Ali i bez njega ćemo igrati napadački, moramo da iskoristimo igrače koje imamo. (Milan) Smiljanić je psihički spreman, ali je pitanje koliko je fizički spreman za utakmicu sa Anderlehtom", dodao je on.

Fudbaleri Partizana će u sredu od 20.45 u Beogradu igrati protiv Anderlehta prvu utakmicu plejofa za plsaman u Ligu šampiona.

Crno-beli su sinoć u prvom kolu Super lige Srbije na svom terenu pobedili Inđiju sa 2:1, a Stanojević je rekao da je zadovoljan igrom svog tima.

"Zadovoljan sam, stvarali smo šanse, igrali dobro i agresivno i sve je bilo na dobrom nivou. Jedino mi je zasmetala nonšalantnost pojedinih igrača u samoj završnici akcije i u nekim detaljima, to ne sme da se dešava. Dali su maksimum i to znači da poštuju dres koji nose, ali ne znam šta je u pitanju. Mogli smo da pobedimo većom razlikom. Imamo mnogo samopouzdanja, to se dobija kroz dobru igru i rezultate", rekao je Stanojević.

Fudbaler Partizana Ivica Iliev rekao je da je zadovoljan pobedom protiv Inđije i ocenio da ekipa ulazi u formu. On smatra da crno-beli mogu da ostvare dobar rezultat protiv Anderlehta.

"Pokazali smo da ulazimo u formu, ekipa se polako upoznaje, nadam se da će Partizan postati mašina koja melje protivnika svih 90 minuta. Ako u sredu odigramo kao u prvom meču protiv Helsinkija, napadački i atraktivno, sa željom da pregazimo protivnika, mislim da možemo da očekujemo dobar rezultat", rekao je on.

"Anderleht je veliki klub, ima kvalitetnu ekipu, dovoljno govori interesovanje mnogobrojnih klubova za njihove igrače. Daćemo maksimum, a uz podršku navijača, koja nije izostajala na velikim utakmicama, nadam se da ćemo se radovati", dodao je Iliev.

Pogledajte još