U PET JEDNOSTAVNIH KORAKA: Prevencija za suvu i ispucalu kožu

Sa temperaturom vazduha opada i nivo vlažnosti ćelija naše kože, kažu dermatolozi.

Ipak, možete uvesti neke preventivne korake u svoju rutinu, kako bi svoju kožu zaštitili, nahranili i održali mekom i sjajnom, čak i tokom zime.

1. Zaštitite i pokrijte kožu kada izlazite napolje

Kada se temperature spuste ispod nule, nemojte izlaziti napolje bez kape, šala i rukavica. Vetar i hladnoća dodatno isušuju vašu kožu, pa je potrebno da je što manje izlažete vetru i zaštitite je od hladnoće.

2. Zaboravite na duge tople kupke

Mnogima od nas, duge tople kupke idealan su način da se ugrejemo zimi, međutim, one nikako ne prijaju našoj koži. Dermatolozi preporučuju da kožu ne izlažemo toploj vodi duže od 5 minuta. Uz to, savetuju da nakon tuširanja dobro osušite kožu peškirom i bogato je hidrirate mlekom za telo.

3. Umesto pene za umivanje koristite losion

Penaste umivalice često sadrže supstance koje isušuju kožu, što nam u zimskom periodu ne prija. Zamenite pene za umivanje, losionima nežne strukture, koji će dodatno hidrirati kožu vašeg lica i vratiti joj sjaj.

4. Bogato hidrirajte kožu

Nakon svakog tuširanja bogato namažite kožu i ostavite da upije proizvod. Potrebno je da svakodnevno hidrirate kožu, ako želite da sprečite perutanje i crvenilo i da očuvate njenu mekoću i elastičnost.

5. Birajte kreme za ruke na bazi glicerina i kamilice

Glicerin sprečava gubitak vlage iz površinskih slojeva kože, sa druge strane, kamilica sprečava perutanje i pucanje kože zbog svojih antiinflamatornih svojstava, pa su oba sastojka idealna za negu kože ruku.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.