Za utorak, 17. avgust 2010.

BEOGRAD, 17. avgusta 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili privrednim temama.

ALO - List pod naslovom "Bebe bez mleka, a ministar se brčka za sve pare!!!", piše da se ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević odmara u Turskoj, uprkos nestašicama i poskupljenjima na prehrambenom tržištu.

BLIC - "Od nedelje bez mleka", o tome da su farmeri odlučili da obustave isporuke mleka. "Učlanjenjem u SNS sudije krše Ustav", povodom navoda naprednjaka o novim članovima SNS. "Veštaci su lažirali nalaz o smrti Dade Vujasinović", roditelji novinarke govore o reviziji postupka.

VEČERNJE NOVOSTI - "Rampa Srbiji", o zahtevima iz Brisela za dalju evropsku integraciju Srbiju. "Otrova ima i na tezgama", o kontroli na pijacama širom Srbije. "Narodu moramo pomoći", list piše da je moguć nov model isplate kosovskog dodatka za zaposlene u državnim institucijama u pokrajini.

DANAS - "Šešelj se ne vraća pre Nove godine", list piše da su radikali svesni da nije realno da se u septembru iz Haga u Srbiju vrati lider SRS Vojislava Šešelja. "Država nemilice troši svoj 'štek'", o tome da je Vlada Srbije pokvarila svoju poziciju u bankama.

KURIR - "Kako se kupuju lažne penzije?", naslov je teme kojom list nastavlja da se bavi i u ovom broju. O najavi poskupljenja "Narode, hleb od nedelje 60 dinara!".

POLITIKA - "Hipo trese region", o provizijama od prodaje nekretnina u novobeogradskom naselju Belvil. "Kasne radovi na preuređenju kliničkih centara", list piše da nadležni tvrde da će posao biti završen do kraja 2012.

PREŠ - "Mutant-muve napale Srbiju", o muvama čiji ujedi izazivaju otoke i gnojne upale. "Moramo sprečiti invaziju Hrvata", o upozorenju srpskih privrednika da će Srbija postati hrvatska kolonija ako država i dalje bude dozvoljavala da oni kupuju najprofitabilnije srpske firme.

PRIVREDNI PREGLED - "Petu reviziju Srbija čeka (ne)mirna", o stanju domaće ekonomije uoči nove runde pregovora Vlade Srbije i Misije MMF o nastavku aranžmana sa tom finansijskom institucijom. O tome da Naftna industrija Srbije izlazi na berzansko tržište "NIS podneo zahtev za prijem akcija na Berzu".

Pogledajte još