SPO će tražiti pokretanje promene Ustava

BEOGRAD, 16. avgusta 2010. (Beta) - Potpredsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Srđan Srećković rekao je da će ta stranka zvanično tražiti pokretanje procedure za promenu Ustava Srbije jer je to, kako je naveo, uslov za regionalizaciju i decentralizaciju zemlje.

"Promena Ustava je uslov za suštinsku regionalizaciju i decentralizaciju, pa je jasno da će najviši pravni akt morati da pretrpi izmene na našem putu ka punopravnom članstvu u EU", rekao je Srećković u intervjuu za "Večernje novosti".

Prema njegovim rečima, promenu Ustava nagovestio je i predsednik Srbije Boris Tadić.

"Dolazi vreme da sa stabilizovanjem političkih prilika u zemlji, nakon široke i demokratske javne rasprave, konačno dobijemo ustav moderne Srbije, koji će nadživeti mnoge generacije političara, baš kao i u svim ozbiljnim državama", rekao je Srećković, koji je i ministar za dijasporu.

Povodom zalaganja predsednika SPO-a Vuka Draškovića za promenu državne politike prema Kosovu, Srećković je rekao da duboko veruje da su razlike unutar Vlade Srbije o pitanju Kosova taktičke prirode i da se oko suštine svi slažu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.