Rikelme, Zaneti i Kambijaso ponovo u reprezentaciji

BUENOS AJRES, 16. avgusta 2010. (Beta-AP) - Privremeni selector fudbalske reprezentacije Argentine Serhio Batista nagovestio je da bi fudbaler Huan Roman Rikelme mogao da se vrati u nacionalni tim.

Batista je za Radio La Red rekao da bi voleo da ponovo u timu igraju Rikelme i Lionel Mesi. Dvojica fudbalera su igrali za reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, kada je Argentina osvojila zlatnu medalju.

"Bilo bi dobro kada bi Rikelme i Mesi zajedno igrali. Bili su u timu na Olimpijskim igrama u Pekingu i sve se dobro završilo", rekao je Batista.

Batista je rekao i da bi mogao da vrati u reprezentaciju fudbalere Intera Havijera Zanetija u Estebana Kambijasa, koji nisu bili u sastavu Argentine na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, kada je ekipu predvodio Dijego Maradona.

Rikelme je napustio reprezentaciju pre 17 meseci posle sukoba sa Maradonom, koji je kritikovao igru 32-godišnjeg fudbalera. Maradona je tada rekao da Rikelme neće biti od koristi nacionalnom timu.

Argentina je prošle nedelje pobedila Irsku sa 1:0 u prijateljskoj utakmici, a "gaučosi" će 7. septembra u Buenos Ajresu igrati prijateljski meč protiv aktuelnog šampiona Evrope i sveta Španije.

Pogledajte još