Presretači kontrolišu saobraćaj i u gradovima

BEOGRAD, 17. avgusta 2010 (Beta) - Policija je uvela kontrolu saobraćaja automobilima presretačima i u velikim gradovima - Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, jer se takav vid kontrole pokazao kao veoma uspešan, izjavio je u utorak Dragan Antić iz Uprave saobraćajne policije.

"Kada presretači kontrolišu saobraćaj u većim gradovima, policija ne zaustavlja počinioce, nego dokumentuje prekršaje poput vožnje žutom trakom, nepropuštanja pešaka i prolaska na crveno svetlo, i dokumentaciju dostavlja nadležnoj policijskoj upravi koja poziva vlasnika vozila", rekao je Antić agenciji Beta.

Antić je precizirao da se vlasnik vozila zatim izjašnjava da li je on vozio ili je nekome dao vozilo na korišćenje a onda se pokreće prekršajni postupak.

"Presretači su automobili sa veoma velikom snagom i ubrzanjem i nijedan učesnik u saobraćaju ne može da izbegne njihovoj kontroli i zato želim da upozorim vozače da obavezno stanu na znak iz presretača, jer do sada niko nije uspeo da im pobegne, niti će", rekao je Antić, koji je načelnik Odeljenja za prevenciju i saobraćajno obezbeđenje i glavni policijski savetnik.

Pogledajte još