Radnici Prosvete traže da im se garantuju redovne zarade

BEOGRAD, 17. avgusta 2010. (Beta) – Zaposleni u Izdavačkom preduzeću “Prosveta”, koji su od januara u štrajku, počeće da rade kada im direktor tog preduzeća Dejan Pantović bude garantovao radna mesta i redovne isplate zarada, rekla je Beti predsednica sindikata “Nezavisnost” Mirjana Nardin.

Prema njenim rečima, predstavnici štrajkača trenutno proveravaju dokaze o uplati svih zaostalih zarada i doprinosa, a takođe su spremni da sa Pantovićem započnu pregovore o prekidu štrajka.

U saopštenju IP “Prosveta” koje je u utorak dostavljeno medijima se navodi da radnici u “Prosveti” štrajkuju iako su sve plate isplaćene i ima puno posla. “Svim zaposlenima u Prosveti u poslednjih nekoliko meseci, od momenta privatizacije, isplaćeno je više od 20 zaostalih plata i povezan im je staž iz perioda pre privatizacije”, piše u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je direktor IP “Prosveta” Dejan Pantović u petak posetio štrajkace u knjižari “Geca Kon” i zatražio da se knjižare otvore, a štrajk prekine, ali da knjižare nisu otvorene, dok su vođe štrajka odložile sledeći sastanak.