Karadžić: Nisam se dogovorio sa Antićem

STARA PAZOVA, 17. avgusta 2010. (Beta) – Selektor Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da se nije dogovorio sa selektorom Radomirom Antićem o produžetku saradnje, a kao glavni problem naveo je “neuspeh” na Svetskom prvenstvu.

Karadžić je novinarima rekao i da Antić ima rok do četvrtka i sednice Izvršnog odbora FSS da odgovori na ponudu saveza, ali nije rekao kakva je to ponuda. Prvi čovek srpskog fudbala kazao je i da će na sednici biti trojica kandidata za selektora, ali nije rekao ko će biti uz Antića.

“Najveći problem je Svetsko prvenstvo. Doživeli smo neuspeh. Gubili smo od Novog Zelanda, Gane, Australije i Grčke, ekipa koje realno nisu bolje od nas”, rekao je Karadžić.

On je kazao i da je problem Antićeva plata, odnosno mogućnosti dalje zarade Saveza. Karadžić je rekao da je selektor u novembru potpisao ugovor prema kome mu je plata 100.000 evra neto, što savez sada želi da smanji.

“Ja sam i na prethodnoj sednici IO rekao da novac nije problem, ali on mora da se zaradi, pa tek onda da ga delimo. Zbog neuspeha na SP izgubićemo neke sponzore, a možda će biti i manje publike i tu bi mogla da se napravi depresivna slika”, rekao je Karadžić.

Antić je zbog kritike sudije na Mundijalu u Južnoj Africi kažnjen sa četiri utakmice zabrane igranja. Novinare je zanimalo ko će ga menjati na klupi ako ostane selektor.

“Imamo dvojicu kandidata intelektualaca, koji su dugo u srpskom fudbalu”, bilo je sve što je Karadžić hteo da kaže o tome.

Mediji su ranije navodili da su glavni kandidati trener Javora Radovan Ćurčić, koji je vodio selekciju Super lige u meču protiv Japana, kao i bivši trener Crvene zvezde Aleksandar Janković