Beotruck 06

Dobra prilika da se pronađu strateški partneri i prava poslastica za sve koji vole kamione, autobuse, prikolice. Izložena su komercijalna vozila, laka komercijalna vozila, karoserije, motori, šasije, oprema za vozila, prateća industrija…
Sajam je zvanično otvorio ministar privrede Srbije Predrag Bubalo. Tom prilokom Bubalo je naglasio da samo trećina srpskih vozila u međunarodnom transportu ima motore euro3. Većina naših vozila ima motore euro1 koji neće moći da se koriste u Evropi od sledeće godine. 
Predstavljeno je više od 450 izlagača, od kojih njih 200 dolazi iz inostranstva - Italija, Slovenija, Austrija, Češka Republika, Nemačka, Belgija, Francuska, Mađarska, Koreja, Holandija, Velika Britanija, BiH, Republika Srpska, Indija, Rusija, Grčka, Danska, Bugarska … Vredi pomenuti da je u Srbiji, gde je tradicija industrije transportnih vozila duža od jednog veka, prosečna starost vozila u međunarodnom transportu deset godina. Prosečna starost vozila u unutrašnjem saobračaju je čak od 15 do 20 godina. 

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.