Za sredu, 18. avgust 2010. godine

BEOGRAD, 18. avgusta 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi danas pišu najviše o domaćim ekonomskim temama, o aferi u austrijskoj banci Hipo-Alpe Adria i o Saboru u Guči.

ALO - List piše da sindikati prosvetnih radnika najavljuju štrajk uz obustavljanje nastave, pod naslovom "Škola ne počinje 1. septembra!".

BLIC - O novim cenama lekova list piše u tekstu "Lekovi poskupljuju u oktobru". O tragediji u rudniku lignita Lubnica kod Zaječara u tekstu "Rudar stradao 400 metara pod zemljom". O skandalu na izboru za mis univerzuma u tekstu "Misice se slikale gole".

VEČERNJE NOVOSTI - "Posle Fajnsa i Lik Beson", o dolasku još jedne poznate ličnosti iz sveta filma u Srbiju. "Žalbe veće od kamata", o prigovorima građana na rad banaka i podacima kojima o tome raspolaže Narodna banka Srbije.

DANAS - "Zapad igra na podele u vladajućoj koaliciji", o poseti ministra Vuka Jeremića SAD i diplomatskoj ofazivi za Kosovo. "Prvi na udaru pripadnici Škorpiona i Šakala", o finansijskoj istrazi protiv članova nekadašnjih paravojnih formacija. "Guča od Belorusije do Argentine", piše list o saboru u Dragačevu. O istrazi poslovanja Hipo banke u Austriji u tekstu "Ivo Sanader otputovao u SAD".

KURIR - Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević o potrazi za haškim optuženikom Ratkom Mladićem kaže "Isteraćemo Mladića iz rupe". List se i danas bavi zloupotrebama u dodeli penzija, u tekstu "Ratnici muljali s penzijama".

POLITIKA - "Srbija u drugoj brzini", kaže u intervjuu listu potpredsednik Vlade Mlađan Dinkić. "Hipo afera ne ugrožava stanare 'Belvila'", piše list. "Pod istragom ratni plen 'Škorpiona' i 'Šakala'", tekst o novoj akciji Tužilaštva za ratne zločine.

PREŠ - "Policajci Albancima prodaju pasoše", o tome da se na jugu Srbije zloupotrebljavaju biometrijska dokumenta. List se bavi o posledicama afera koje su se dogodile u proteklih nekoliko godina "Državne greške plaćamo čak 170 E".

PRIVREDNI PREGLED - O procenama stručnjaka Narodne banke Srbije "Devizni rizik guši biznis". O najavi proizvođača mleka da će od 22. avgusta obustaviti isporuke prerađivačima "Za litar mleka 0,32 evra ili nestašica".

Pogledajte još