U BIOSKOPIMA OD 7. MARTA: Film "Poslednji Srbin u Hrvatskoj" premijerno u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu

Film reditelja Predraga Ličine "Poslednji Srbin u Hrvatskoj" biće premijerno prikazan večeras, 1. marta, na 47. FEST-u, u 22:00h, u Kombank dvorani.

Nakon beogradske premijere glumačka ekipa filma pokloniće se i publici u Kragujevcu (2. marta), Nišu (2. marta) i Novom Sadu (3. marta).

Poigravajući se sa skoro svim filmskim žanrovima reditelj i scenarista Predrag Ličina snimio je takozvanu "zombi" komediju smeštnu u budućnosti, sedam godina nakon bankrota Hrvatske. U vremenima u kojima je voda dragocenija od nafte, moćnici ne prezaju ni od čega kako bi je se domogli, spremni su da ubace i zombi-virus u nju!

Glavna muška uloga priprala je hrvatskom glumcu Krešimiru Mikiću kao zagrebačkom bonvivanu čija se svakodnevica odvija između salona za masažu, restorana i bioskopa u kojem redovno prati filmski serijal svoje omiljene glumice Franke Anić koju tumači Hristina Popović. Zombi-epidemija zateći će ga potpuno nespremnog, ali praćen svojom filmskom heroinom on se probija kroz svet zombija s jednim jedinim, ali teško ostvarivim ciljem: preživeti!

U ostalim ulogama su: Sergej Trifunović, Tihana Lazović, Dado Ćosić, Bojan Navojec, Rene Bitorajc i drugi. Jedna od uloga poverena je i popularnoj hrvatskoj pevačici Severini.

Film "Poslednji Srbin u Hrvatskoj" snimljen u srpsko-hrvatskoj koprodukciji, naći će se u redovnoj bioskopskoj distribucji od 7. marta.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.