NEDU ARNERIĆ SPASLI NA VMA: Otrovala se alkoholom i lekovima protiv depresije?!

Zdravstveno stanje glumice Nede Arnerić, koja je u sredu uveče primljena na Vojnomedicinsku akademiju, stabilizovano je terapijom koju prima od dolaska u ovu ustanovu, potvrđeno je u VMA.

Kako su novinari nezvanično saznali, glumica je na prijemu u ovu ustanovu imala alkohol u krvi, koji je u kombinaciji sa lekovima protiv depresije doveo do trovanja. Već tokom noći, koju je provela na VMA pošto ju je brat u besvesnom stanju pronašao u stanu, lekari su uspeli da joj stabilizuju vitalne funkcije.

Veliku zvezdu jugoslovenske kinematografije spasao je brat kada je, zabrinut što mu ne odgovara na pozive, obio vrata i ušao u stan.

Samo dva dana pre tragičnog događaja poznata glumica je bila na sceni Beogradskog dramskog pozorišta, gde tumači jednu od glavnih uloga u predstavi "Igra parova", u režiji Milice Kralj, a predstava je protekla u najboljem redu.

- Svi glumci su bili raspoloženi i vedri, uključujući i Nedu, koja nije pokazivala bilo kakve zdravstvene tegobe - kazali su nam u BDP.

Inače, sredinom decembra, glumica je ostala bez supruga, poznatog doktora Milorada Mešterovića, koji je preminuo posle duge borbe sa teškom bolešću. Pre tri godine u njihovom stanu na Vračaru dogodio se još jedan tragičan događaj kada je Neda pala sa terase na trećem spratu i tom prilikom ozbiljno povredila kičmu. Njen pad delimično je ublažila nadstrešnica, inače su posledice mogle biti kobne.

Posle višemesečnog oporavka, slavna glumica se vratila svom pozivu, pa su je gledaoci mogli videti u nekoliko pozorišnih predstava, ali i u filmu "Aleksi" hrvatske rediteljke Barbare Vekarić koji je pre samo nekoliko dana promovisan na Festu. Ovo je Nedin povratak filmu posle nekoliko godina pauze, a u drami "Aleksi" naša glumica i Aljoša Vučković igraju roditelje glavne junakinje.

Izvor: Novosti
Foto: Color Press Group/Arhiva

Pogledajte još