NASTAVAK SUĐENJA: Lazukićev veštak osporava Natašinog

Suđenje pevačice Nataše Bekvalac i njenog supruga Luke Lazukića po njenoj tužbi, zbog navodnog Lazukićevog fizičkog napada u aprilu prošle godine u njihovom domu na Dedinju, nastavljeno je u četvrtak u Prvom osnovnom sudu u Beogradu saslušanjem sudskog veštaka odbrane. Ročištu, koje je trajalo tri i po sata, prisustvovao je samo Lazukić koji kao okrivljeni ima tu obavezu, a pevačica nije morala da dolazi.

Stručni savetnik odbrane, veštak prof. Đorđe Alimpijević izneo je mišljenje o nastanku povreda Nataše Bekvalac. On osporava nalaz veštaka tužilaštva Miloša Jančića, koji je saslušan na prethodnom ročištu. Alimpijević je istakao da se ne može pouzdano tvrditi da je te povrede naneo okrivljeni Lazukić i izneo primedbe da je nalaz veštaka tužilaštva nestručan, nepotpun i nepouzdan. Lazukićevi zastupnici osporavaju i dokumentaciju Urgentnog centra sa obrazloženjem da je nepotpuna.

Veštak Jančić je ostao pri svom ranijem nalazu, koji, po njegovim rečima potvrđuje da je Nataša zadobila povrede šakom i šakom stisnutom u pesnicu, kao i da je dokumentacija lekara Urgentnog centra urađena kako treba. Kao i na prethodnom ročištu i ovoga puta u sudnici je bilo napeto zbog uzavrelih strasti sudskih veštaka, ali nije bilo vređanja.

Na kraju je odbrana predložila novo sudsko-medicinsko veštačenje, što znači da drugi veštaci treba da provere nalaze Alimpijevića i Jančića i zauzmu stav kome sud treba da veruje. Predloženo je, takođe, da se dostavi CT snimak Natašine glave da bi se videlo da li je bilo nagnječenja i da se novi sudski veštaci izjasne o fotografijama sa pevačicinim povredama koje je dostavila sama oštećena, a koje lekar iz Urgentnog centra, koji ju je primio kada je povređena, nije opisao u svom izveštaju. Sledeće ročište zakazano je za 25. april.

Izvor: Večernje novosti
Foto: bekvalceva/Instagram

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.