Francuski Savez suspendovao Anelku na 18 utakmica

PARIZ, 17. avgusta 2010. (Beta-AP) - Fudbalski savez Francuske (FFF)kaznio je reprezentativca Nikolu Anelku sa 18 utakmica zabrane igranja za nacionalni tim.

Očekuje se da će kazna od 18 utakmica trajati dve godine, zbog čega će Anelka propustiti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini. On će 2012. godine imati 33 godine i ako se "trikolori" kvalifikuju, mogao bi da propusti taj turnir.

FFF je posle četvorosatnog saslušanja suspendovao bivšeg kapitena Patrisa Evru na pet utakmica, Frank Riberi dobio je tri utakmice, a Žeremi Tulalan jedan meč suspenzije. Kaznu je izbegao jedino Erik Abidal.

Anelka i Riberi su na saslušanje poslali svoje advokate, a preostala trojica fudbalera prisustvovali su saslušanju. Među prisutnima bili su i bivši selektor Domenek, njegov pomoćnik Alan Bogosjan i bivši predsednik FFF Žan-Pjer Eskale.

Fudbaleri su suspendovani zbog bojkota treninga na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Svi reprezentativci Francuske, njih 23, bojkotovali su jedan trening tokom Mundijala u znak protesta što je tadašnji selektor Remon Domenek odstranio Anelku iz ekipe.

Prethodno se Anelka posvađao i izvređao Domeneka tokom utakmice protiv Meksika, koju su "trikolori" izgubili sa 0:2.

Francuska je takmičenje na Mundijalu završila u prvoj fazi, bez pobede, sa samo jednim bodom.

Pogledajte još