Ferguson na neviđeno angažovao Bebea

MANČESTER, 17. avgusta 2010. (Beta-AP) - Trener Mančester junateda Aleks Ferguson pristao je da dovede u klub fudbalera Beba iako nikada nije video snimke utakmica na kojima je igrao mladi portugalski napadač.

"Gledao sam mnogo snimaka fudbalera koje sam želeo da dovedem, ali naši skauti su veoma dobri i ponekad morate da verujete instinktima. Nisam gledao Bebea i to je prvi put da na takav način angažujem fudbalera", rekao je Ferguson britanskim medijima.

Bebe (20) je prošle nedelje iz portugalske Vitorije Gimaraeš prešao na Old Traford za 11 miliona dolara i tako postao treće pojačanje Junajteda u letnjem prelaznom roku.

On je na početku ovog leta potpisao petogodišnji ugovor sa Vitorijom Gimaraeš, ali za taj klub nije odigrao nijedan zvanični meč. Pet nedelja kasnije, posle dobrih igara na pripremama, potpisao je za Mančester junajted.

Pre dolaska u Junajted Bebe nije bio poznat van Portugala, a treneru Fergusonu preporučio ga je njegov bivši pomoćnik Karlos Keiroš.

"Naš skaut u Portugalu tražio je da brzo reagujemo. Morate da verujete svojim saradnicima", dodao je škotski trener.

Bebe će ove sezone teško izboriti mesto u prvom timu Junajteda, pošto će Ferguson dati prednost Vejnu Runiju, Dmtru Berbatovu, Majklu Ovenu i novom igraču Havijeru Ernandesu.

Pogledajte još