MOJE PUTOVANJE IZ SNOVA: Nikolas Saveljić - Los Anđeles

Mladi crnogorski vaterpolista Nikolas Saveljić sin je proslavljenog fudbalera Niše Saveljića, dok je ljubav prema vodenim sportovima nasledio od majke koja se bavila plivanjem. Rođen je i odrastao u francuskom Bordou, a posle pet godina bavljenja fudbalom, uvideo je da je bazen njegova druga kuća. Sa 15 godina, odigrao je prvi međunarodni meč u seniorskom sastavu "Primorca", a sa juniorskom reprezentacijom Crne Gore osvojio je srebro na Svetskom prvenstvu. Saveljić je sada u Sjedinjenim Američkim Državama gde se školuje na priznatom UCLA koledžu i nastavlja da se bavi vaterpolom. Našim čitaocima rado je podelio svoj doživljaj Los Anđelesa u kojem živi, studira i aktivno igra vaterpolo, a njegova markantna pojava i podatak da nije u vezi ostavljaju mnogobrojne devojke bez daha.

SMEŠTAJ – kakav smeštaj je, po vašem mišljenju, najbolje rešenje?

- Kada je u pitanju smeštaj, u mom slučaju su uvek bili timski karantini i hoteli. Kada putujem privatno, to bi uvek bila kuća prijatelja ili hotel. Smeštaj me ne opterećuje mnogo na putovanju, najvažniji su mi prijatelji i pozitivna energija. Većinu svojih putovanja proveo sam sa Crnogorskom vaterpolo reprezentacijom, klubom i Univerzitetom. Teško je odlučiti se za jednu destinaciju. Od 2013. imao sam priliku da posetim Karibska ostrva, Azerbejdžan, Kazahstan, Maltu, Gruziju, Meksiko, Holandiju, Italiju, Francusku, Japan, Ameriku, ali dva mesta koja će ostati sigurno najviše zapamćena su Tokio i Los Anđeles (gde trenutno i živim).

HRANA – koja su vam bila omiljena jela/lokalni specijaliteti na tom putu?

- Po prirodi sam veliki gurman, i što se tiče hrane, jako volim da istražujem, mada nije teško biti gurman kada sam odrastao uz majku koja kuva najbolje na svetu. Volim sve vrste mesa, i to je uglavnom čemu se najviše radujem kada sam u inostranstvu. Nisam veliki fan ribe i morske hrane, ali u Tokiju sam morao da probam njihov popularni sashimi i sushi. Od kad sam se preselio u Los Anđeles, teško je izbeći meksičku i ljutu hranu, od kad se Los Anđeles graniči sa Meksikom. Ne volim ljutu hranu, ali navikao sam se vremenom. Ne krijem da uživam u buritosima i takosima.

PIĆE – u kojim napicima ste najviše uživali?

- Uvek se trudim da probam tradicionalna pića. U Tokiju naravno pivo Sapporo, u Los Anđelesu uz sve ove takose i buritose i meksičku kulturu, Maragarita je veoma aktuelna

AKTIVNOSTI – kako ste najradije provodili slobodno vreme?

- Što se tiče slobodnog vremena, često ga provodim sa prijateljim i familijom. Vreme provedeno sa svojim najbližima, pomaže mi da napunim baterije.

NEXT TRIP – gde planirate sledeće da otputujete?

- Majami, Florida.

DREAM TRIP – koje mesto biste voleli da posetite tokom života?

- Nikad nisam obišao Skandinaviju, tako da bi to bio moj sledeći korak. Takođe nadam se da ću uspeti da otputujem i vidim Južnu Ameriku, pogotovo Peru.

Autor: Mario Badjuk
Foto: Prvatna arhiva

Pogledajte još