Vitalij Kličko i Šenon Brigs u oktobru u Hamburgu

BERLIN, 18. avgusta 2010. (Beta-AP) – Ukrajinski bokser Vitali Kličko braniće titulu svetskog šampiona teške kategorije u WBC verziji protiv Amerikanca Šenona Brigsa u oktobru u Hamburgu.

U saopštenju Kličkovog menadžerskog tima navodi se da će se meč održati 16. oktobra u Hamburgu. On će tako posle 11 godina ponovo boksovati u Hamburgu, gde sa svojom porodicom živi od 1996. godine.

“Srećan sam što ću ponovo boksovati u Hamburgu, gradu u kome sam počeo profesionalnu karijeru. Šenon Brigs nije samo veliki na rečima, već i u ringu i biće težak protivnik. On je iskusniji od mene, boksovao je više profesionalnih mečeva i jedan je od najjačih udarača u teškoj kategoriji. Dobro ću se pripremiti sa trenerom Fricom Sdunekom“, naveo je Kličko u saopštenju.

Kličko (39) je boksovao na 42 meča i pobedio na 40, od kojih 38 nokautom. On je četvrti bokser, pored Muhameda Alija, Ivandera Holifilda i Lenoksa Luisa, koji je tri puta osvajao šampionski pojas u teškoj kategoriji.

Šenon Brigs (38) je do sada boksovao na 58 mečeva i ostvario 51 pobedu, 45 nokautom i jedan nerešen rezultat. On je od 2006. do 2007. godine bio svetski šampion teške kategorije u WBO verziji.

“Dugo pokušavam da stignem do borbe sa Kličkom. Kada uđu u ring većina njegovih protivnika je na smrt uplašena. Pritisnuću ga i borićemo se. Kličko može da uživa u svom šampionskom pojasu još koju nedelju, jer će posle 16. oktobra taj pojas biti moj“, rekao je Brigs.

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.