EVA RAS PROGOVORILA O NEDI ARNERIĆ: Rekla sam joj da ide među ljude i da se ne zatvara u sebe!

Glumica Neda Arnerić, koja je pre četiri dana u teškom stanju odvezena na Vojno-medicinsku akademiju, jer je popila veću količinu lekova i alkohola, i dalje se nalazi na odeljenju intenzivne nege. Njeno zdravstveno stanje je i dalje teško, a lekari još ne mogu da daju prognoze o njenom oporavku.

Sa druge strane, glumci i kolege Nede Arnerić u šoku su zbog onoga što se desilo i, kako kažu, mole se za njeno što skorije ozdravljenje.

Eva Ras, koja Nedu poznaje 50 godina, ne može da veruje da je Arnerićeva pokušala da naudi sebi. Eva je  pre izvesnog vremena savetovala svoju mlađu koleginicu kako da se bori sa depresijom.

- Rekla sam joj da ide među ljude, da se ne zatvara u sebe i u svoja četiri zida. Govorila sam joj na koji način se ja borim protiv depresije. Mada, samoća je teška. Gubitak partnera je neizdrživ. Kad meni dođe žuta minuta i obuzmu me teške misli, ja pešačim po 20 kilometara, perem prozore, svađam se sa prodavcem u prodavnici. Savetovala sam joj da isto to radi, ali ona je drugačija. U sve ulazi srcem, daje se i prepušta cela. I bolu se prepustila cela - kaže Eva.

Ona veruje da će sve na kraju biti kako treba i da će Neda prebroditi tešku bitku.

- Iako ju je volja za životom napustila, verujem u medicinu, koja je napredovala. Mislim da je danas medicina jača od bilo čije volje. Želim da je, kad sve ovo prođe, zagrlim jako i poljubim, kako sam to činila od njene 15. godine života - priča Eva sa setom u glasu.

Glumica Ljiljana Stjepanović, koja je sa Nedom igrala u filmu „Višnja na Tašmajdanu“, doživela je šok kada je saznala da se glumica bori za život.

- Jako sam se potresla, ne znam šta bih rekla. Jako mi je žao! Nisam je dugo videla i čula, nažalost. Ona je igrala glavnu ulogu u „Višnji“ dok sam ja bila u grupi koja je na filmu samo statirala. Ali izuzetno cenim Nedu i čitav njen glumački doprinos. Mnogo me je sve ovo pogodilo i nadam se da će se ona iz ovoga izvući - rekla je Ljiljana.

Radoš Bajić, u čijem je filmu „Za kralja i otadžbinu“ Neda igrala važnu ulogu, nije bio raspoložen za priču. Za molitvu pak jeste.

- Nezahvalno je govoriti u ovom trenutku na tu temu. Ja samo mogu da vam kažem da se svakog dana molim Bogu da se ona oporavi i da sve bude kako treba. Nemojte mi zameriti, nisam u mogućnosti zbog delikatnosti da o tome govorim - rekao je Radoš Bajić.

Sa druge strane, glumičino zdravstveno stanje je nepromenjeno, lekari VMA čine sve što je u njihovoj moći, ali prognoze ne žele da daju.

- I dalje je na aparatima na odeljenju intenzivne nege. Ne možemo davati informacije koje se tiču toga kako je provela noć za nama, kao ni da li je bilo intervencija. Kada njeno stanje bude stabilno, izaći ćemo sa saopštenjem. Dotle ne želimo da dajemo bilo kakve prognoze - rekli su u odeljenju odnosa sa javnošću te vojnomedicinske ustanove.

Izvor: Alo!
Foto: Prva-Printskrin/YouTube

Pogledajte još