Euleks mora svima omogućiti kretanje u Pokrajini

KOSOVSKA MITROVICA, 18. avgusta 2010. (Beta) - Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je u sredu da očekuje reakciju Euleksa na odluku Prištine da srpskim političarima zabrani ulaz u Pokrajinu.

"Mislim da Euleks svima mora da omogući da se nesmetano kreću po Kosovu i Metohiji. Ne može se očekivati da predstavnici naše vlade i ministri ne daju političke izjave. Mi smo političari i logično je da dajemo takve izjave i sve dok one nisu uvredljive za drugu stranu ne vidim razlog da predstavljaju problem i izazivaju ovakve reakcije", kazao je Ivanović agenciji Beta.

Ivanović je dodao da ga odluka Vlade Kosova neće sprečiti da u četvrtak u Prilužju kod Vučitrna prisustvuje obeležavanju seoske slave. "Odluka može samo da oteža dolazak srpskih političara na Kosovo, u tom slučaju neće biti pratnji i obezbeđenja, ali ukoliko se bilo kakav incident dogodi, odgovornost će snositi Euleks koji nije reagovao na ovakvu odluku Prištine", rekao je Ivanović.

U Prilužju će na praznik Preobraženja Gospodnjeg, u istoimenoj crkvi, svetu liturgiju služiti mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije administrator Eparhije raško-prizrenske.

Pogledajte još