Elite model look

Finale izbora za novo lice “Elite model luk” u organizaciji modne agencije “Forma Viva”, održano je, dvanaesti put , u prepunoj Kristalnoj dvorani hotela Hajat, a četrnaestogodišnja Požarevljanka, Kristina Stefanović je ovogodišnja pobednica

Kristina će biti naša predstavnica na svetskom finalu gde će konkurisati za prestižnu titulu Elitovog lica sveta.

Nisam očekivala pobedu, ali mi se eto desila – kratko je prokomentarisala pobednica i otrčala u zagrljaj svojih najbližih koji su je bodrili iz publike.

Drugo mesto i lice magazina “Blic žena” ponela je osamnaestogodišnja Sofija Janošević, dok je treće mesto osvojila četrnaestogodišnja Isidora Kuzmanović.

Nakon šest meseci potrage samo je 11 najlepših devojaka uspelo da se plasira u finale. Finalistkinje su svoj prvi izlazak iskoristile za mini performans – prskale su se “Elite” parfemom, demonstrirale najnovije dostignuće za ispravljanje i uvijanje kose i šminkale se.

Mnogobrojna publika, među kojima je najviše bilo rodbine i školskih drugarica, došla je da pruži podršku ovim devojčicama koje će već sutra krenuti u svet stopama svojih prethodnica, Nataše Vojnović, Marije Vujović, Aleksandre Vuković, Ane Mihajlović…

Domaćini večeri bili su – voditeljski tandem Boško Jakovljević i Ivana Zarić, dok je za muzički deo programa bila zadužena Aleksandra Perović, koja je 1996. godine bila finalistkinja ovog istog izbora.

U poblici u prvom redu bili su Dragana Ognjenović, Žarko Jokanović i Milica Milša, Isidora Bjelica, Mira Adanja Polak, Snežana Dakić, Biljana Cincarević, Saša Dragić, Duška Jovanić, trudnica Sanja Marinković….

Iako je sa samo 16 godina počela da se bavi manekenstvom i bila Miss Kana, glumica Milica Milša smatra da su devojčice ispod tih godina prava deca:

Kad sam imala četrnaest godina kao večerašnja pobednica još uvek sam se igrala sa lutkama, ali u današnje vreme deca izgleda mnogo brže sazrevaju. Mogu da primetim da su večerašnje devojke mnogo zgodne i kad se našminkaju i doteraju, ko će im odrediti koliko imaju godina.

Elite model look je postao sinonim za pronalaženje novih lica i odskočna daska u karijerama svetskih modela. Svake godine na ovaj izbor se prijavi preko 500 000 devojaka širom sveta, a nacionalni izbori se održavaju u preko 60 zemalja. Pobednica nacionalnog finala odlazi na Svetsko Finale, događaj koji predstavlja dvonedeljni medijski magnet koji se sastoji od obuke za modele, foto-snimanja, intervjua sa agentima iz 24 ekspoziture Elita širom sveta i večeri proglašenja pobednice. U žiriju su najslavniji modeli, svetski renomirani fotografi, internacionalnih dizajneri i drugi modni eksperati.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.