Novi Sad širi ljubav: Zatvoren treći "Festival ljubavi"

Treći "Festival ljubavi" otvoren je 3. februara i zatvoren je, 5. marta na Trgu slobode.

Na glavnoj bini za kraj festivala nastupili su Novosadski damski hor i bend Lego Duo & Andrea.

Novosađani i turisti, svakog dana su imali priliku da uživaju u raznolikom programu na Trgu slobode – nastupima akustičnih bendova, umetnika koji izvode klasičnu muziku, plesnim večerima.

Kao jedna od najvećih atrakcija prethodnih festivala, zid od cveća, krasio je i ove godine Trg slobode. „Fuzetea Flower Wall“ ukrašen je prirodnim cvećem, a na njemu na 30 svetskih jezika piše „ljubav“.

U drvenim kućicama, i ove godine, izlagači su ponudili različite proizvode i rukotvorine, a posetioci su mogli da se provozaju ljubavnim fijakerom i fotografišu ispred nekoliko „ljubavnih vrata“, „Orbit Kissing Pointa“ i retro zida sa ramovima za slike.

"Festival ljubavi" održan je i u Galeriji Matice srpske, Spomen-zbirci Pavla Beljanskog i Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, u okviru različitih programa - kustoskih vođenja koja su otkrila ljubavne priče iza umetničkih dela stalne postavke i maratonu domaćih filmskih klasika nakon kojih se razgovaralo sa autorima, glumcima i njihovim potomocima. Tokom festivala održana je i besplatna turistička tura kroz ljubavnu istoriju Novog Sada, a vlasnici kućnih ljubimaca su učestvovali u Dog Show-u.

“Festival ljubavi” organizuju kompanije Udruženja “Subsidium”, HBO Color Media Events, kompanije Color Media Communications i “Ninamedia”, uz podršku Grada Novog Sada. Sve informacije možete saznati na zvaničnom sajtu www.color.rs/love2019/  i Fejsbuk stranici – Festival ljubavi Novi Sad.

Prijatelji festivala su: Fuzetea, Orbit, Zaječarsko pivo i Tržni centar BIG.

Pogledajte još