Održana konferencija "Dan internet domena Srbije - DIDS 2019"

Jubilarna deseta konferencija Dan internet domena Srbije - DIDS 2019 održana je juče u hotelu "Metropol Palace" u Beogradu, u organizaciji Fondacije "Registar nacionalnog internet domena Srbije" (RNIDS).

Ove godine konferencija se bavila nužnošću transformacije za opstanak u digitalizovanom svetu i nudila odgovore na pitanja kako uhvatiti korak sa promenama koje se svuda oko nas već dešavaju. Zbog toga slogan Dana internet domena Srbije ove godine glasi "Digitalna transformacija je već počela".

U prvom bloku razmotreni su procesi digitalne transformacije u domenu javnih servisa i države kao najvećeg pružaoca tih usluga. U drugom bloku tema je bila transformacija u privredi, na nivou multinacionalnih korporaciji, ali i u malim porodičnim preduzećima. U okviru trećeg tematskog bloka razmatrala se transformacija interneta kakav do sada znamo, uzrokovana sve masovnijom upotrebom nacionalnih pisama na globalnoj mreži.

Posebno interesantan bio je drugi blok čija je tema bila transformacija u privredi. Nju su, iz različitih uglova, osvetlili: Ilijana Vavan, generalna direktorka kompanije Kaspersky Lab za Evropu, Roland Hajdner, direktor finansija, A1 Digital, Aleksandar Blagojević, menadžer digitalne ekspoziture i podrške klijentima, Société Générale Banka Srbija a.d., Dragan Sajić, vlasnik i urednik portala Garden, dok je moderator panela bio Radomir Lale Marković, suosnivač i direktor, TAG media.

Izvor: Promo
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još