Laković pozvao sukobljene strane na dogovor

BEOGRAD, 19. avgusta 2010. (Beta) - Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković pozvao je klubove iz beogradskih liga da razgovorom dođu "do razumnog rešenja", "poštuju sistem" i da se vrate igranju utakmica prekinutom zbog sukoba dve struje u Fudbalskom savezu Beograda.

"Razgovarali smo o toj situaciji na sednici Izvršnog odbora FSS-a i imamo isti stav kao i ranije - želimo da se stvari reše razgovorom. Pošto je očigledno da je u FSB-u došlo do krize i polarizacije, jedino razumno rešenje je da se sutra na skupštini (FSB-a) svi sretnu i izaberu svoje organe", rekao je Laković novinarima u Beogradu.

On je rekao da FSS poštuje autonomiju FSB-a i da se nada da će se pronaći rešenje, ali i da državni savez može da uvede privremene mere.

Većina utakmica prvog kola Srpske lige Beograd nije odigrana prošlog vikenda, zato što su klubovi bojkotovali takmičenje zbog sukoba sa rukovodstvom Fudbalskog saveza Beograda.

Klubovi su zakazali sednicu skupštine na kojoj su smenili čelnike FSB-a, koji, sa druge strane, ne prihvataju tu odluku, navodeći da su potpisi delegata prilikom zakazivanja bili falsifikovani.

Klubovi su najavili bojkot do smene sadašnjeg rukovodstva FSB-a i naveli da će prisustvovati sutrašnjoj sednici. FŠ će imati svog predstavnika na toj skupštini.

"Podržavam pravo klubova da odlučuju, a o posledicama bojkota vode računa disciplinski organi", rekao je Laković.

Novinare je zanimalo da li će FSS pokušati da isforsira rešenje kako bi se utakmice igrale za vikend.

"Ne znam sada ništa, videćemo sutra kako će to da izgleda. Verujem da će prevladati zdrav razum i da će sami odlučiti. Apelujem još jednom na klubove da poštuju sistem", rekao je Laković.

Pogledajte još