MAKE UP SAVET: Kako da savršeno nanesete puder, ako imate problematičnu kožu lica

Kvalitetna podloga i dobar tečni puder, temelj su svakog dobrog make up-a. Međutim, šta ako imate problematičnu kožu. Problematična koža zahteva posebnu negu i pažnju, prilikom nanošenja šminke, posebno kada je puder u pitanju. Nepravilno nanošenje pudera, može samo naglasiti nedostatke koje imate, na problematičnoj koži, zato sa njim morate postupati veoma pažljivo, kako bi vam lice izgledalo prozračno i lepo tokom celog dana.

Nepravilnosti na koži mogu biti posledica nepravilnog tretiranja kože, genetike, ali i svakodnevnog nošenja teške šminke, koja zamara kožu i zatvara pore.

Problematična koža podrazumeva, masnu kožu, podložnu aknama i iritacijama, ali i izrazito suvu kožu, sklonu perutanju. Kada na problematičnu kožu nanesete puder, neretko ćete, umesto da prikrijete, još više naglasiti nedostatke kože vašeg lica. Zato je potrebno da prođete kroz nekoliko koraka, kako bi puder na vašem licu izgledao prirodno i lepo.

Pre nego što nanesete puder, detaljno očistite lice micelarnom vodom i dobro ga nahranite hidratantnom kremom. Sačekajte da koža upije kremu, a onda pripremite svoje lice za nanošenje pudera, tako što ćete naneti sloj primera, koji će zagladiti kožu vašeg lica i pripremiti je za nanošenje pudera. Kombinacija primera i tečnog pudera, omogućiće vam da sakrijete sitne nepravilnosti na koži lica, tokom celog dana.

Zaista je bitno da tečni puder nanosite u tankom sloju, jer kada je problematična koža u pitanju, velika količina pudera, može stvoriti samo kontraefekat. Dakle, nanesite tanak sloj pudera, četkicom i potrudite se da to uradite ravnomerno.

Na sva problematična mesta nanesite malo korektora, kako biste prikrili crvenilo, a zatim sve setujte malom količinom pudera u prahu, kako biste licu dali mat finish i sprečili da u toku dana prosijate.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.