Riblja čorba zvezda druge večeri Bir festa

BEOGRAD, 20. avgusta 2010. (Beta) - Rok grupa "Riblja čorba" svirala je druge večeri Beogradskog festivala piva (Belgrade Beer Fest) pred oko 100.000 ljudi, a u prvim redovima bila je vrlo mlada publika, koja se nije ni rodila u vreme kada je "Čorba" bila na vrhuncu slave.

U noći između četvrtka i petka gužva na besplatnom "Bir festu" je bila pođednako velika, ako ne i veća od one iz prethodne večeri kada su glavne zvezde bile "Partibrejkersi", i kada je prema podacima organizatora na beogradskom Ušću bilo i do 120.000 ljudi.

Tokom 90 minuta svirke, "Riblja čorba" je uglavnom ponovila repertoar sa rođendanskog koncerta u Beogradskoj areni, ali se odvažila i na redak potez - na zahtev publike reprizirala je na bis svoj prvi hit "Lutka sa naslovne strane" (1979) koji je ranije već izvela.

Pored "Riblje Čorbe", posetioce "Bir festa" su u četvrtak uveče zabavljale "Legende", veteran jugoslovenskog i hrvatskog roka 1980-ih Jurica Pađen sa grupom "Aerodrom", Prljavi inspektor Blaža i "Kljunovi", kao i grupe "S.A.R.S" i "Kal".

Pogledajte još