Duda Ivković: Sramota

0

BEOGRAD, 20. avgusta 2010. (Beta) – Selektor košarkaša Srbije Dušan Ivković rekao je da se njegovoj reprezentaciji na utakmici sa Grčkom, koja se završila opštom tučom na terenu, dogodilo ono što ne sme da se desi i da je to velika sramota za obe strane.

BEOGRAD, 20. avgusta 2010. (Beta) – Selektor košarkaša Srbije Dušan Ivković rekao je da se njegovoj reprezentaciji na utakmici sa Grčkom, koja se završila opštom tučom na terenu, dogodilo ono što ne sme da se desi i da je to velika sramota za obe strane.

“To nije smelo da nam se dogodi… Odnosi su sada jako loši… Sramota”, rekao je Ivković na konferenciji za novinare na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” po povratku sa Akropolj kupa u Atini gde se u četvrtak uveče i dogodio incident.

Tuča je počela kratkom raspravom Miloša Teodosića i Antonisa Focisa dva minuta i 40 sekundi pre kraja, a ubrzo su skoro svi igrači uleteli na teren. Kapiten Srbije Nenad Krstić tuču je završio udarivši Joanisa Burusisa stolicom.

“Focisa sam trenirao dve godine i znam da je primeran mladić. Mi smo, garantujem, najdisciplinovanija ekipa u Evropi i po odnosu prema sudijama, protivničkim navijačima, rivalima… Ali eto, izbila je opšta tuča”, naveo je Ivković.

“Najgore je prošao najprimereniji igrač Krstić, ali najiskrenijemislim da se on i uplašio situacije, nekoliko polugolih navijača koji su uleteli na teren. U samoodbrani je podigao stolicu i ona mu je u tom strahu ispala i zakačila Burusisa”, dodao je selektor Srbije.

Ivković će od sledeće sezone i trenirati Burusisa.

“Krstić je pokušao da mu se izvini, ali je Burusis odbio. Ostavio sam ga na miru, prihvatiće to izvinjenje neki drugi put… Ali rekao mi je da neće podneti prijavu protiv Krstića”, kazao je Ivković.

Selektor Srbije je ponovio da je incidentu kumovalo loše suđenje.

“Glavni sudija je non stop opominjao naše igrače, Ivanu Pauniću dosudio i tehničku grešku. Kasnije sam mu rekao da je njegovo i da sudi, a ne samo da priča sa igračima. On mi je dao tehničku. Rekao sam mu da je sramota to što radi. Dao mi je i drugu, pa sam mu kazao da je uspeo da upropasti celu manifestaciju”, rekao je Ivković.

“Kada sam izlazio rekao sam saradnicima da ne dozvole igračima da uleću na teren, jer to automatski povlači suspenziju. Ali desilo se upravo to. Verujem da bih uspeo da smirim strasti na terenu da sam bio na klupi, ali ovako ne mogu da preuzmem punu odgovornost… Ne želim da branim igrače, ali možda je moje nepravedno isključenje dodatno isprovociralo naše igrače”, dodao je selektor Srbije.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.