Izlozba Keramicko posuđe kroz vekove Beograda

0

BEOGRAD, 20. avgusta 2010. (Beta) – Izložba "Keramičko posuđe kroz vekove Beograda", na kojoj će biti prikazana keramika od 2. do 19. veka, biće otvorena u utorak, 24. avgusta, najavili su organizatori.

BEOGRAD, 20. avgusta 2010. (Beta) – Izložba “Keramičko posuđe kroz vekove Beograda”, na kojoj će biti prikazana keramika od 2. do 19. veka, biće otvorena u utorak, 24. avgusta, najavili su organizatori.

Izložbu na Savskom šetalištu parka Kalemegdan, organizuje Javno preduzeće “Beogradska tvrđava”, u saradnji sa Arheološkim institutom SANU i Muzejom grada Beograda.

Na Savskom pristaništu će na 45 plakata biti prikazana keramika od 2. do 19. veka, a posetioci će imati prilike da vide kako je izgledala antička keramika Singidunuma, rimsko trpezno i luksuzno posuđe, keramičko posuđe iz perioda Seoba naroda, srednjovekovno posuđe iz kuća istraženih na Beogradskoj tvrđavi.

Na dan otvaranja izložbe od 18 do 20 časova, posetioci će moći da uživaju u prezentaciji izrade keramike. Keramičari iz Zlakusa pokazaće tradicionalni način izrade keramike na starom grnčarskom kolu, dok će akademski keramičar Vuk Pantelić prikazati današnji način rada na savremenom kolu.

Izložba će trajati do 15 oktobra.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.