Radovi u Nepričavi počeli bez stručnog nadzora

LAJKOVAC, 20. avgusta 2010. (Beta) - Direktor operative beogradske "Nibens grupe" Zoran Mihailović izjavio je u petak da su radovi na izgradnji autoputa Ub-Lajkovac počeli bez stručnog nadzora i projektne dokumentacije.

"Kasnilo se zbog nezavršene eksproprijacije, investitora koji nije odredio stručni nadzor, projektanta koji nije dostavio projektnu dokumentaciju, a ni mi izvođači nismo bili dovoljno agresivni", kazao je Filipović lokalnim elektronskim medijima posle sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave u Gradskoj kući u Lajkovcu.

Kako su mediji preneli, ponude na tenderu za izbor nadzornog organa otvorene su 29. jula, kada je ministar za infrasturkturu Srbije Milutin Mrkonjić u Nepričavi ozvaničio radove na budućem autoputu Beograd-južni Jadran.

Prema tim izvorima, na tender su se javila tri preduzeća, a na odluku da se nadzor poveri Institutu za puteve Srbije, žalio se Centar za puteve Vojvodine što je usporilo izbor nadzornog organa. "Putevi Užice" su u sredu počeli iskopavanje za izgradnju temelja nadvožnjaka preko autoputa u Nepričavi, na 50-tom kilometru autoputa od Beograda.

Pogledajte još