DO 2.500 EVRA: Turistima koji izletište Činkve Tere obilaze u japankama - novčane kazne

Kućice raspoređene po liticama koje se spuštaju u more, Činkve Tere u Italiji čini neodoljivim mestom, koje je Unesko još 1997. godine stavio na popis svetske baštine.

Turisti koji požele da obiđu Činkve Tere ovog leta, moraće da se oproste od šetnje u japankama kao i da se povinuju nekim pravilima lokalnih italijanskih vlasti.

- Problem je u tome što ljudi ovde dolaze i misle da su došli na plažu, a staze su planinske - kaže upravnik Nacionalnog parka "Činkve Tere", Patricio Skarpelini.

Sela Riomađore, Manarola, Vernaca, Konilja i Monteroso nalaze se blizu nacionalnog parka, čiji se stanovnici stalno žale da je tu najveća gužva.

Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Prošle godine bilo je intervencija jer su se neki turisti uputili u avanturu osvajanja snežnih vrhova na visini oko 4.000 metara, lagano odeveni, noseći farmerke, trenerke i majice.

- Prvo ćemo sve turiste upoznati sa kampanjom, a onda ćemo početi da sprovodimo sankcije - rekao je Patricio Skarpelini.

Zbog toga su lokalne vlasti uvele kazne zbog kojih će neadekvatno obuveni turisti plaćati kazne u iznosu od 50 do 2.500 evra.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još