Radnicima Prvog maja overene knjižice

0

PIROT, 22. avgusta 2010. (Beta) – Radnicima industrije odeće "Prvi maj" u Pirotu uplaćeno je zdravstveno osiguranje i overene su knjižice, ali radni staž za prošlu i ovu godinu još nije povezan.

PIROT, 22. avgusta 2010. (Beta) – Radnicima industrije odeće “Prvi maj” u Pirotu uplaćeno je zdravstveno osiguranje i overene su knjižice, ali radni staž za prošlu i ovu godinu još nije povezan.

Predsednik Samostalnog sindikata u fabrici Zoran Živković rekao je agenciji Beta da je regulisanjem zdravstvene zaštite rešen veliki problem, ali da su ostala otvorena pitanja zarada i isplate ranijih dugovanja prema radnicima.

“Interesuju nas planovi vezani za upošljavanje kapaciteta. Nama je cilj da fabrika radi, da opstane i da radnici imaju posla i primaju plate. Najvažnije je da se održi kontunuitet u proizvodnji i u isplati zarada”, rekao je Živković.

Industrija “Prvi maj”, gde je pre tri meseca raskinut kupoprođni ugovor, ima neregulisane obaveze prema radnicima, dugovanja prema dobavljačima i problem s nedostatkom obrtnih sredstava.

Privremeni zastupnik kapitala i vršilac dužnosti direktora “Prvog maja” Veljko Krstić rekao je agenciji Beta da su uposleni gotovo svi kapaciteti u fabrici, da su ugovoreni poslovi za septembar i da se ovih dana ugovaraju poslovi planirani do kraja godine.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.