Iran proizveo bespilotnu letelicu koja nosi bombe

0

TEHERAN, 22. avgusta 2010. (Beta-AFP) – Iranske vlasti najavile su danas da Iran poseduje prvi bespilotni avion bombarder "Karar", koji je sposoban da nosi različite bombe, javila je iranska državna televizija.

TEHERAN, 22. avgusta 2010. (Beta-AFP) – Iranske vlasti najavile su danas da Iran poseduje prvi bespilotni avion bombarder “Karar”, koji je sposoban da nosi različite bombe, javila je iranska državna televizija.

Televizija je prikazala slike letelice, opremljene turbo motorom, ali nije navela koji je domet bombi koje može nositi. Iranska televizija je javila da je to “prvi avion bez pilota, koji je nosilac bombi i proizveden u Iranu” i dodala da može da leti “brzo i veoma dugo”.

“Karar”, koja je jedna od titula imama Alija, prvog naslednika proroka prema šiitskim muslimanima, predstavlja “simbol napretka odbrambene industrije Irana”, rekao je ministar odbrane Ahmed Vahidi.

Iran se nalazi pod sankcijama UN pošto međunarodna zajednica sumnja da vlasti u Teheranu žele da dođu do nuklearnog oružja preko civilnog nuklearnog programa. Iranske vlasti to poriču.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.