VELIKA RAZLIKA: Koji tip kovrdža vam najbolje pristaje?

Mnoge žene imaju prirodno kovrdžavu ili valovitu kosu, u tome postoji bitna razlika. Mi smo za vas istražili kakvi sve tipovi kovrdžave kose postoje. Klasifikacija se zasniva na širini i prečniku kovrdže.

Valovita kosa

Kosa fine, blago uvijene strukture, koju je vrlo jednostavno ispraviti. Dame sa ovim tipom kovrdža moraju da obrate pažnju da ne koriste teške preparate za stilizovanje kose, jer oni mogu učiniti da ova mekana kosa izgleda beživotno. Ovom tipu kose prijalo bi malo vazdušaste pene uz koren dlake, što bi doprinelo volumenu ovakve frizure. Podvrstom ovog tipa mogu se smatrati lokne S tipa koje su do korena rastresito raspoređene, a pri dnu sve gušće. Postoji i treća vrsta valova, oni su gusti i počinju iz korena. Ovakvoj kosi pogoduje šampon bez sulfata da bi se uklonila prekomerna vlaga i zadržao se prirodan volumen.

Tipična kovrdžava kosa

Klasične, spiralne lokne koje podsećaju na feder. One variraju u odnosu na zgusnutost njihovih prevoja, u odnosu na to, postoje podvrste i ovog tipa kovrdžave kose. Dame koje imaju ovaj tip kose imaju bujnu i raskošnu frizuru. Ovaj tip kose sklon je brzom isušivanju, pa se preporučuju gelovi za stilizaciju na bazi ulja. Ovaj tip kose je gust, lokne se prepliću i idu jedna uz drugu, uokvirujući lice, poput rama.

Afro lokne

Ova kosa je vrlo suva i gusta, pored toga dlaka može biti ili vrlo gruba, koja definiše lokne, ili jako meka, koja podseća na žbunastu strukturu. Iako deluje nezgodno, ovaj tip kose veoma je pogodan za raznoliko oblikovanje, i najrazličitije frizure.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još